Mhp Fatsa İlçe Olağan Kongresi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fatsa İlçe Başkanlığı 10.

Mhp Fatsa İlçe Olağan Kongresi
Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Şakir Cemal Uygun, güven tazeledi.Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda yapılan kongrenin divan başkanlığını MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Şekerci, divan üyeliklerini ise MHP Ordu Merkez İlçe Başkanı Halil Kalpaklıoğlu, MHP Kabadüz İlçe Başkanı Temel Duran ve MHP Ulubey İlçe Başkanı Salim Ünal yaptı.
Seçime eski MHP Milletvekilleri Cemal Enginyurt, Rıdvan Yalçın, Yener Yıldırım, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Fatih Sözen ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin konuşmalar bölümünde ilk konuşmayı yapan Cemal Enginyurt, iktidarı eleştirdi. Türkiye'nin büyük bir tehlike içerisinde olduğunu ileri süren Enginyurt, “Türkiye içerideki ve dışarıdaki düşmanları tarafından büyük bir kuşatılmışlık içinde. Türk milliyetçileri birbirlerini sevmek zorunda. 12 Haziran seçimlerinde MHP'yi bitirmek için üst üste kasetler yayınladırlar, her türlü saldırıyı yaptılar ama Türk milleti Milliyetçi Hareket'e sahip çıktı. Ancak bu yetmez, biz iktidar olmalıyız” dedi.

Fatsa'da yeni yapılacak devlet hastanesi projesine de değinen Yener Yıldırım, yeni hastanenin mevcut devlet hastanesi yıkılarak yeniden yapılmasının yanlış olduğunu iddia etti.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin hedefinin her zaman olduğu gibi iktidara gelmek olduğunu belirten Rıdvan Yalçın, yapılan anketlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nin farklı seçimlerde yüzde 40 oranında farklı kesimlerin oyunu almasına rağmen, bir türlü bu oy potansiyelini tek bir seçimde almayı başaramadığını vurguladı

.2014 yılında yapılacak olan yerel seçim çalışmalarına şimdiden başlanması gerektiğini dile getirten Milliyetçi Hareket Partisi Ordu İl Başkanı Hamza Aldeniz, yerel seçimlerde elde edilecek başarı sonrasında hemen ardından 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidar olmaması için hiç nedenin olmayacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Mevcut başkan Şakir Cemal Uygun'un tekrar aday olduğu seçimde 153 delege oy kullandı. Şakir Cemal Uygun, kullanılan oyların tamamını alarak tekrar başkan oldu. Kongreye katılanlara teşekkürlerini sunan Uygun, kongre sürecinden sonra yapılacak olan görev dağılımı sonrasında yerel seçim çalışmalarına start vererek, geçen seçimlerde kıl payı kaçırdıkları Fatsa Belediye Başkanlığı'nı 2014 seçimlerinde kazanacaklarına yürekten inandığını dile getirdi.MHP Fatsa İlçe Başkanlığı yeni yönetim kurulu Şakir Cemal Uygun, Hayati Yılmaz, M. Onur Sarıhan, Murat Kaçak, Ufuk Eroğlu, Süleyman Yıldız, İsmail Erbaş, Onur Güngör, Turan Erözlen, Orhan Hayta, Adem Çalış, Telat Güneş, Necati Efe, Mustafa Yıldız, Mustafa Ekiz, Ahmet Gürsu, Muharrem Geçtinli ve Mustafa Çörtük isimlerinden oluştu.
Kaynak: İHA