Küçükçekmece Belediyesi Önemli Bir Sergiye Ev Sahipliği Yaptı

Küçükçekmece Belediyesi tarafından açılan "Mütevazı Bir Harf Hikayesi, Vav ve Amentü Gemisi" başlıklı sergi, sembolik bir değerden, bir harften yola çıkarak o harfin etkileyici, derinlikli, manevi ve ilahi etkisini görünür kılmayı hedefliyor.

Küçükçekmece Belediyesi Önemli Bir Sergiye Ev Sahipliği Yaptı
Hat eserlerinde, levha ve murakkalarda görülmesinin yanı sıra mimari eserlerde de sık sık görülen 'vav ' harfinin 'müsenna ' bir biçimde karşılıklı iki 'vav ' olarak yazılmış örneklerinin sergilendiği sergi, Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergiye İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, serginin kuratörü Erkan Doğanay ve sergide eserleri bulunan Erol kılıç katıldı. Küçükçekmece'de kültür ve sanatetkinlerinde çıtayı her geçen yükselttiklerini belirten Başkan Aziz Yeniay, 'Birbirinden değerli sanatçıların ve koleksiyonerlerin bu eşsiz eserlerini bir araya getirerek sergilemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu sergi, bundan önceki 'Sufi Objeler' sergisinin bir nevi devamıdır. Bundan sonrada ülkemizin geleneksel sanatlarının değerli eserlerini Küçükçekmece'mizde sergilemeye devam edeceğiz ' şeklinde konuştu.

Serginin açılışına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati ise, eşsiz kültürümüzü, manevi değerleri yansıtan böyle sergilerin açılmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Konuşmaların sonrasında sergininin küratörü Erkan Doğanay rehberliğinde sergiyi gezen davetliler eserleri titizlikle incelediler. Sergiye Erol Akyavaş, Ara Güler, Tonguç Yaşar, Sezer Tansuğ, Hüsamettin Koçan, Balkan Naci İslimyeli, Erol Kılıç, Mehmet Günyeli,yorumlarında katkıda bulunurken,Hafız Osman, Mahmud Celaleddin, Kazasker Mustafa İzzet, Ali Zihni, Refet Efendi, Mehmed Aziz Rufai, Mehmed Muhsinzade, Muhammed Muhsinzade, Bakkal Arif, Mecdi Efendi, Erol Dönmez (Abdülhadi), Turan Sevgili, Süleyman Berk, Ferhad Kurlu, Fatih Özkafa, Savaş Çevik, Ali Toy, Levent Karaduman, Gürkan Pehlivan, Davud Bektaş ve Azim Bedri Goki'nin eserleri yeraldı.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergilenen eserler, 30 Mart 2012 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA