'MİT İfadeye' Haberini Sızdıran Aranıyor

MİT'çilerin ifadeye çağrılmasına ilişkin bilginin basına sızdırılması konusunda inceleme başlatıldı.

'MİT İfadeye' Haberini Sızdıran Aranıyor
MİT'çilerin ifadeye çağırılması haberini basına kimin sızdırdığı aranıyor. Savcılığın, haberin basında yer almasına ilişkin inceleme başlatıldığı öğrenildi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu MİT'çilerin terör örgütü KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağırılması gündeme bomba gibi düşmüştü.

İDDİA 1 GÜN SONRA KABUL EDİLMİŞTİ
Gazetelerin internet sitelerinde yer alan ancak uzun bir süre teyit edilemeyen haber, 7 Şubat akşamı Özel Yetkili Başsavcıvekili Fikret Seçen ve Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı tarafından yalanlanmış ancak ertesi gün iddia kabul edilmişti.

İNCELEME BAŞLATILDI
Şimdi ise Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, Savcı Sarıkaya'nın üzerinde çalıştığı MİT ile ilgili KCK dosyasındaki bazı belgelerin nasıl sızdırıldığıyla ilgili inceleme başlattı.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin, MİT müsteşarı Hakan Fidan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve eski MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ile 2 MİT görevlisi hakkında yürütülen soruşturma kapsamında bazı bilgi ve belgelerin basında yer almasına ilişkin resen inceleme başlattığı öğrenildi.