Uşak Kosb’de Üretim Yapan 195 Firmada 3 Bin 500 Kişi İstihdam Ediliyor

Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, 6 ay içerisinde genel kurula giderek müteşebbis heyeti lav edeceklerini söyledi.

Uşak Kosb’de Üretim Yapan 195 Firmada 3 Bin 500 Kişi İstihdam Ediliyor
UKOSB’de üretim yapan 195 firmanın bulunduğunu da belirten Karahallı, bu firmalarda toplam 3 bin 500 kişinin istihdam edildiğini bildirdi. UKOSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, yaptığı açıklamayla bölgedeki üretim ve istihdamı arttırmak amacıyla yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. 264 hektar büyüklüğe sahip UKOSB’de toplam 3 bin 500 kişinin istihdam edildiğini ve 195 firmanın üretim yaptığını belirten Karahallı, ikinci tevsi alanını büyük yatırımlar için kullanmayı planladıklarını da kaydetti.

UKOSB’nin 1989 yılında kurulduğunu ve Uşak Valisi’nin başkanlık ettiği müteşebbis heyetin artık misyonunu tamamladığını ifade eden İbrahim Karahallı “6 ay içerisinde genel kurula giderek müteşebbis heyeti lav edeceğiz ve bölgenin yönetimi tamamen sanayicide olacak” dedi.

Bölgede toplam 284 sanayi parseli bulunduğunu ve bu parsellerlin 280 adedinin sanayicilere tahsis edildiğini belirten İbrahim Karahallı, şuanda ellerinde sadece 4 adet boş parsel bulunduğunu söyledi.

Parsel bazında üretimdeki doluluk oranının yüzde 74 olduğunu ve parsel tahsis edilen 4 sanayicinin yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyleyen İbrahim Karahallı, “Bölgemizde 98 adet deri sanayi, 11 adet deri depo, 4 adet deri etleme, 16 adet deri kimyasalları, 7 adet yün yıkama, 39 adet tekstil sanayi, 6 adet geri kazanım, bir adet mermer sanayi, bir adet koşenerasyon ve 12 adet de diğer iş kollarında faaliyet gösteren faal tesis var. Bölgemizde ayrıca şuanda çeşitli nedenlerden dolayı kapalı olan 13 adet tesis bulunuyor. Şuanda faal olan bu 195 tesiste 3 bin 500 kişi istihdam ediliyor. Hedefimiz üretim ve istihdamı arttırmaktır. Üretim ve istihdamı arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. Uşak Üniversitesi ile ortak bir projede işbirliği yapıyoruz. Bundaki amacımız üniversite-sanayi işbirliğini gerçek manada hayata geçirmek” dedi.

İKİNCİ TEVSİ ALANI BÜYÜK YATIRIMLAR İÇİN KULLANILACAK UKOSB birinci tevsi alanında boş bulunan sadece 4 adet parsel bulunduğunu ve bu parsellere talep olması halinde yatırımcıya tahsis etmeye hazır olduklarını da belirten İbrahim Karahallı, “Bölgemiz 1989 yılında kurulmuş. Bugüne kadar müteşebbis heyetin gayretleriyle bu noktaya gelmiş durumda. Ancak Son birkaç yıldır UKOSB ciddi bri aşama kaydetti.

Tıpkı tekstil organize sanayi bölgesinde olduğu gibi burada da yönetimi tamamen sanayiciye devretmeyi planlıyoruz. Bunun için 3n geç 6 ay içerisinde genel kurula gidip müteşebbis heyeti lav edeceğiz. Şuanda birinci tevsi alanında 284 parselimiz var. Bu parsellerin 280 adedi sanayiciye tahsis edilmiş durumda. Bunlardan 208 adedi üretim aşamasında olmasına rağmen 13 parsel üzerindeki tesisler çeşitli nedenlerle kapalı durumda. 58 parsel inşaat, 14 parsel ise proje aşamasında. İnşaat ve proje aşamasındaki parselleri yakından takip ediyoruz. Sanayicilerimizin bu parsellerdeki taahhütlerini bir an önce yerine getirmelerini istiyoruz. Şuan için taahhüdünü yerine getirmeyen sanayicimiz bulunmuyor. Biz yeni yatırımlar için ikinci tevsi alanı oluşturmak istiyoruz. Bir milyon 500 bin metrekarelik bir alanda oluşacak 2. tevsi bölgesinde büyük yatırımlar hedefliyoruz. Bu tevsi alanında en az 30 yada 40 bin metrekarelik parseller planlıyoruz. Bu bir milyon 5 bin metrekarelik alanın 500 bin metrekaresi hazine arazisi. Geri kalan alanda kamulaştırma yapacağız. İkinci tevsi alanı UKOSB’nin büyümesine, üretimin ve istihdamın en az iki kat artmasına neden olacak. Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda bizde üretim, istihdam ve ihracatımızı arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA