Vali Civelek Mhp’nin İhale İddialarına Cevap Verdi:

Yalova Valisi Esengül Civelek, MHP İl Başkanı Hasan Topçular’ın Armutlu’da yapılan ihale ile ilgili partinin il genel meclis üyelerine soruşturma açılmasına ilişkin iddialarına cevap verdi.

Vali Civelek Mhp’nin İhale İddialarına Cevap Verdi:
Civelek, “Titiz bir çalışma ve objektif kriterlere göre verilen bu karara karşı ilgililer için yargı yolu açıktır” dedi MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, Yalova Valiliği’nin Kapaklı Köyü Evsel Atık Su Arıtma Tesisi işine ait ihale ile ilgili olarak Armutlu Kaymakamı Tülay Baydar Bilgehan, İl Genel Meclis Üyeleri Atalay Beştaş ile Hasan Çetinkaya, Mecidiye Köyü Muhtarı Hüseyin Akay ve Hayriye Köyü Muhtarı Mehmet Tümer hakkında soruşturma başlattığını söyleyerek, düzenlediği basın toplantısında Vali Esengül Civelek’i suçlamıştı. Topçular, “Yalova Valiliği’nin soruşturma yapma yetkisi yoktur” diyerek, Civelek’in siyasi baskı altında olduğunu iddia etmişti.

Vali Civelek yazılı bir açıklama yaparak, suçlamalarla ilgili kamuoyuna bilgi verdi. Hasan Topçular’ın bahsettiği konuyla ilgili yapılan ihalede firmanın bir şikayeti olduğunu dile getiren Civelek, “İlgili mevzuata uygun olarak valiliğimizin görev ve yetkileri dâhilinde şikâyet konusunda önce araştırma, arkasından da düzenlenen araştırma raporu doğrultusunda ön inceleme yapılmış ve sonuçta ihaleyi yapan olarak Armutlu Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı ve üyeleri hakkında 4483 sayılı kanuna göre soruşturma izni verilmesi kararı verilmiştir” dedi.

Armutlu Köylere Hizmet Götürme Birliği encümeninde İl Genel Meclisinden de 2 üye bulunduğunu hatırlatan Civelek şöyle devam etti: “İl Genel Meclisi üyeleri hakkında İGM üyesi olma sıfatıyla değil Armutlu Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyesi ve aynı zamanda ihaleyi yapan komisyon üyesi sıfatıyla ön inceleme yapılmış ve karar verilmiştir. İl Genel Meclisi üyeleri, valiliğimizce yapılan ön incelemede konuyla ilgili ön incelemecinin ifadeye çağırma yazısını tebliğ etmekten imtina etmişlerdir. Bu durum Armutlu Kaymakamlığı’nca tutanakla tespit edilmiş olup bu belgeler dosyada mevcuttur. Valiliğimizce yapılan işlem hukuki bir süreç olup kişi, firma veya herhangi bir siyasi parti ayrımı gözetilmeksizin dosyadaki mevcut ve elde edilen maddi olgulara göre değerlendirilerek objektif esaslara göre karar verilmiştir. Valiliğimizce titiz bir çalışma ve objektif kriterlere göre verilen bu karara karşı ilgililer için yargı yolu açıktır” .
Kaynak: İHA