Egiad Tiyatro Oyunu'nun Geliri Engelliler Eğitim Merkezine

Dünya Özürlüler Günü etkinlikleri kapsamında EGİAD üyeleri tarafından sahnelenen tiyatro oyununun geliri ile Safiye Nadir Zihinsel Engelliler Eğitim Merkezinde bir terapi odası oluşturuldu.

Egiad Tiyatro Oyunu'nun Geliri Engelliler Eğitim Merkezine
Sosyal İlişkiler Komisyonu tarafından bu dönem içerisinde amatör bir tiyatro gösterisi sahneleme fikri ortaya atılmıştı. 6 ay süren eğitimler ve sahne çalışmalarının ardından EGİAD üyeleri, eşleri ve çocuklarının rol aldığı “Shakespeare’in Geceleri ve Gündüzleri” isimli tiyatro, 6 Haziran 2012 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi’nde yaklaşık 600 kişilik bir topluluk önünde sergilendi.

GELİRİ "TERAPİ ODASI"NA GİTTİ

Üyelerin kişisel eğitimleri ve kaynaşmaları adına yürütülen bu proje aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk faaliyetine de dönüştürülmek istendi. O gece elde edilen gelir ile Safiye Nadir Zihinsel Engelliler Eğitim Merkezinde bir terapi odası yapılmasına karar verildi.

Elde edilen kaynağın yine üyelerin desteği ile çoğaltılması sonucu bu özel gruba hitap eden eğitim kurumundan faydalananların önemli bir ihtiyacı olan "terapi odası" tamamlandı. Terapi odası okulun özel bir takım faaliyetlerde dinlenme ve rehabilitasyon odası olarak kullanılabilecek bir bölüm olarak oluşturuldu.

Karşıyaka Kaymakamı, Karşıyaka İlçe Mili Eğitim Müdürü ve eğitim protokolünün katıldığı törenle eğitim merkezi müdürlüğünde açılışı yapılan terapi odasının devir teslim törenine, üyeler ve tiyatroda görev alanların oluşturduğu EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen başkanlığındaki EGİAD heyeti katıldı.

Törende ayrıca eğitim merkezinde eğitim gören öğrenciler gösteri sundu. EGİAD Başkanı Temel Aycan Şen, törende yaptığı konuşmada, "Projede başlangıçtan sonuna dek emeği geçen herkesi tebrik ediyor, kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitime ve topluma hizmet verme şansını yarattığı için projeyi gerçekleştirmekten ve bugün burada olmaktan çok mutluyuz. Burada görev yapan tüm öğretmen ve eğitmenlere, kocaman kalpleri ile bizleri ağırlayıp gösterilerini sunan öğrencilere çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Böylesine özel bir çalışmanın 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü etkinlikleri haftasına denk gelmesinin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyleyen Temel Aycan Şen, "Bu etkinliğin bundan sonra yapılacak nice projenin ilk adımı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA