Bakan Bayraktar: Bizim Davamız Kutsal Bir Davadır

AK Parti Çarşıbaşı Kadın Kolları tarafından düzenlenen ‘Aile İçi İletişim Çalıştayı’nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Bizim davamız kutsal bir davadır.“ dedi.

Bakan Bayraktar: Bizim Davamız Kutsal Bir Davadır
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra başlayan çalıştayın açılış konuşmasını yapan Çarşıbaşı Kadın Kolları Başkanı Asiye Akyazı, sağlıklı bireyler yetiştirmekte aile içi iletişimin önemine değindi. Sırasıyla Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Dr. Adnan Günnar ve AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu birer konuşma yaptı. Çalıştayda konuşan AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, kendisinin böylesine müstesna bir çalıştaya davet edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yüzyıllardan beri eğer milletimiz ayakta ise, ailenin sağlam, evlatlarına sahip ve yüzyıllar boyu ayakta kalmamızı sağlayan temel düşünce inanç değerlerimizin bizlere verdiği hakikattir.“ dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Dünya nereden geldi, nereye gidiyor, Türkiye’miz nerededir? Mukayese yapmadan gerçekler ortaya çıkmaz.“ şeklinde başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yedi milyar nüfuslu dünyamızın en kalabalık nüfusa sahip üç ülkesi Çin, Hindistan ve ABD olarak sıralanıyor. İslam Dünyasının ise 1,5 milyara yakın nüfusu var. Kanuni sultan Süleyman döneminde dünya nüfusu içinde Müslümanlar birinci sıradaydı. Ancak ekonomik koşullara bağlı olarak git gide durum değişti. Bir zamanlar 30 veya 40 kişilik aileler olduğuna da vurgu yapan Bakan Bayraktar, şehirleşmenin artmasına bağlı olarak aile yapısının da küçüldüğüne dikkat çekti. Bakan Bayraktar, “Moral değerler, manevi değerler ve milli duygular da zayıflıyor maalesef. 2,5 milyar dolayında Hristiyan nüfus var. Ancak Hristiyanlık din olmaktan çıktı, bir kültür boyutu var. Ama din bir öğretidir. İnsanlara huzur ve mutluluk verir, insanlara yaşama şeklini öğretir. Dört büyük kitapta da bu böyledir. Şimdi bizim dinimizi de bu hale getirmek istiyorlar.“ diye konuştu.

“AK PARTİ MİLLETİN KURDUĞU BİR PARTİDİR“

Bakan Bayraktar konuşmasına, “Çocuklarımızı iyi yetiştireceğiz, çocuklarımıza sahip çıkacağız ve ne pahasına olursa olsun çocuklarımıza çok dua edeceğiz. Çocuk ana karnına düştüğü andan itibaren ebeveynler sorumlu. İsim verirken sorumlu eğitim yaparken sorumlu. Anne sonuna kadar çocuğunun peşine gider; baba ise başarılı olursa çocuğunun peşine gider. Ama anne öyle değil. Ne pahasına olursa olsun her yaşta çocuğunu bırakmaz. Uslu çocuk, yaramaz çocuk, başarılı çocuk, başarısız çocuk, hasta çocuk, felçli çocuk ayrımı yapmaz anne yüreği. Böyle olunca da çocuklarımızın çok iyi yetişmesi lazım." dedi.

On yılı aşkın süredir iktidarda olduklarını hatırlatan Bakan Bayraktar, “Bu millet büyük millet, bu millet âlicenap millet, bu millet en büyük imparatorlukları kurmuş bir millet. Bu millet İslam’ı almış kendine şiar edinmiş, İslamiyet’le şereflenmiş ve İslamiyet’e sahip çıkmış bir millettir. Bu milletin önüne on yıllık iktidarımız döneminde 5 sefer seçim sandığı, iki sefer de referandum sandığı geldi. Her defasında bu millet bizim partimizin oylarını artırarak göreve devam etmemizi istedi. Çünkü bu parti, milletin kendisinin kurduğu parti. Bizim manifestomuz Cumhuriyet’in kuruluş manifestosudur, birinci meclistir. Bizim davamız kutsal bir davadır. Bizim yolumuz kutsal bir yoldur. Ufak tefek şeylere bakamayız. Asıl fotoğrafın büyüğüne bakacağız.” şeklinde konuştu.

“AK PARTİLİ BELEDİYELER DAHA ÇOK ÇALIŞIYOR“

Büyükşehir olmayı en çok isteyen ve kabullenenlerin Trabzon olduğunu da vurgu yapan Bakan Bayraktar, “Trabzon’daki 59 belde belediye başkanına teşekkür ediyorum. Büyük vakar gösterdiler, büyük destek verdiler, insanlık gösterdiler, adamlık yaptılar. Trabzon’un menfaatini gözetmek için adam gibi durdular. Bu bağlamda Trabzon çok daha güzel günlere gidecek. Bunun için hanımlarımızın desteğine gayretine çok daha fazla ihtiyacımız var. Trabzon dahil, 18 ilçe belediyesini mutlaka kazanmamız lazım. Çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belediye başkanları diğer partilere göre 8 kat daha fazla çalışıyorlar. Kentsel dönüşüm yapıyoruz, hiç ayrım göstermiyoruz. Bize, vatandaşın rızasını almış, vatandaşın gönlünü almış, kentsel dönüşümü hazırlayıp gelmişse her türlü yardımı yapıyoruz. Gerek imar konusunda, gerek kentsel tasarım konusunda, maddi konularda gerekli yardımı yapıyoruz. Ancak vatandaşın derdini dinleyen ve vatandaş için uğraşan belediyeler AK Partili belediyeler. Hizmetlerin vatandaşların ayağına gitmeyi istiyorsak belediyeleri kazanmak zorundayız. Esas gelişmenin topyekun gelişme olduğu unutulmamalıdır.“ dedi.

“ÇİMENTO FABRİKALARI ECZANE GİBİ“

Bir aksama olmadığı takdirde Tonya’da çimento fabrikası kurmaya kararlı olduklarının altını çizen Bakan Bayraktar, fabrikaya karşı olanlara da bir hatırlatmada bulundu. Çimento fabrikalarının bir eczane dükkanı gibi olduğunu ifade eden Bayraktar, “Bacalarından, karbondioksit, toz, partikül filan çıkmıyor. Yıllık iki milyon ton kapasiteli bu fabrikada ilk etapta iki bin kişi istihdam edilecek, Vakfıkebir Limanı’nın büyümesiyle birlikte 5 bin kişilik haneye iş sahası açılacaktır. Oradan ihracatımızı artıracağız, arkasından güneye doğru giden yollarımızı daha modern hale getireceğiz.“ ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Gelişim Uzmanı Nigar Yücesoy tarafından ‘Aile içi iletişim’ konulu bir konferans verildi.

Çalıştaya Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Çarşıbaşı Kaymakamı Özkan Demir, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Zekeriya Karaçengel, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, AK Parti Çarşıbaşı Kadın Kolları Başkanı Asiye Akyazı, il Genel Meclisi üyeleri, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.