İzgioğlu: 'Tartışmalı Maddeler Meclis’e İade Edilmeli'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, 14 Aralık 2012 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Meclis gündeminde oylanarak kabul edilen bütün tartışmalı maddelerin ivedilikle Meclis’e iade edilmesi çağrısı yaptı.

İzgioğlu, yaptığı açıklamada, 14 Aralık 2012 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine gelen ve kabul edilen bazı maddelerin kamuoyunda rahatsızlığa yol açtığını belirterek, "Kamuoyunun en çok rahatsız olduğu hususlardan biri Gazipaşa’da bulunan ibadethane yerinin ticari alana çevrilmesi oldu. Ayrıca uzun yıllardır Adana’nın gündeminde yer alan Çamlık arazisinin de ticari alana çevrilmesine Meclis’te oylanarak onay verilmesi ikinci bir rahatsızlığı oluşturmuştur" dedi.

Yapılan araştırmalara göre, tartışmalı ve rahatsızlık uyandıran maddelerin meclis gündemine, oylamanın yapıldığı tarihte aynı gün aniden alındığını, meclis üyelerinin bir çoğunun ‘Cami yerinin yetersiz olmasından ötürü mevzuata aykırı olduğu’ şeklinde bilgilendirildiğinin ortaya çıktığını ifade eden İzgioğlu, en çok tartışma konusu olan cami yeri ile ilgili olarak Adana Müftülüğünün ise 14 Ekim 2012 tarihinde Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Gazipaşa’daki ibadethane yerine cami yapılmasının önünde hiçbir yasal engel bulunmadığı şeklinde görüş ilettiğini ifade etti.

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, açıklamasında şunları kaydetti: "Milliyetçi Hareket olarak ülkemize ve Adana’mıza zarar verecek, kamuoyu vicdanını rahatsız edecek her türlü tasarrufun karşısında olduğumuzu belirtmek isterim. Bizim duruşumuz nettir. Bu konuda da ifademiz açıktır. 14 Aralık 2012 tarihinde başta Gazipaşa’daki ibadethane yeri ve Çamlık arazisi ile ilgili gündem maddeleri başta olmak üzere o gün Meclis’in oyuna sunulan bütün maddelerin Meclis’e ivedilikle iade edilmesini, Meclis üyelerinin bütün maddelerle ilgili ayrıntılı şekilde bilgilendirilmesini istiyoruz.

Şeffaflığı ortaya çıkaracak şekilde ilgili ve yetkili makamların da hukuki açıdan inisiyatif kullanarak inceleme yapmak suretiyle bu konuda kamuoyunda meydana gelen şüphe ve tereddütleri ortadan kaldırması, hüsnüzan sahibi hiç kimsenin zan altında bırakılmaması gerektiğine inanıyoruz.”
Kaynak: İHA