Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, Mahalle Meclisi Programlarına Devam Ediyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi programları kapsamında Karadiğin, Karadiğin Deresi, Çayırbağı ve Pamukçu Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Akyürek, yeni Büyükşehir Yasası uygulamaya başlanıldığında bütün bölgelere Konya merkezdeki yatırımların aynısını, aynı kalitede taşıyacaklarını söyledi.

Karadiğin'de düzenlenen programa mahalle sakinlerine aşure ikram eden Akyürek, bölgenin bundan Sonraki süreçte öne çıkacağını belirtti.

Hatunsaray'ı da içine alan Gökyurt bölgesinin gerek su kaynakları, gerek coğrafi konumu ve tarihi yerleşim yerleriyle gündem olacağını kaydeden Akyürek, bölgenin Konya'nın en kıymetli alanlardan biri haline geleceğini vurguladı.

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak Şehit ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü hakkında da bilgi veren Akyürek, şunları söyledi:

''Konya tarih boyunca her zaman vatanı, milleti, inancı için şehit olan ecdadımızın olduğu bir şehir, şehitler diyarı... Kurtuluş Savaşı'ndaki 19 bin şehidin 5 bine yakını Konya Askerlik Şubesi'ne kayıtlı. Son dönemde de şehitlerimiz oldu. Belediye olarak şehitlerimizle ilgili hizmeti Şehit ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü kurarak müstakil bir müdürlük olarak yürüteceğiz. Bu müdürlüğümüz şehit aileleri ve gazilerle rehberlik hizmetinde buluşacak. Sürekli onlarla ilgilenecek. Aynı zamanda Konya'nın genelinde belde ve köylerdeki şehitlerimizin mezarlarının bakımıyla; tüm Konya'daki şehit ve gazi aileleriyle yakından ilgilenecek.''

Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran da Mahalle Meclisi programlarında Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in halkın ayağına giderek onların dertlerini dinlemesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Kaynak: AA