Armutlu'da Toplu Konut Projesi İçin Geri Sayım

Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, ilçede yapılması hedeflenen 256 dairelik toplu konut projesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Birkan, yaptığı açıklamada, proje konusunda TOKİ ile anlaştıklarını ancak şu anda yeterli başvuru sayısına ulaşamadıklarını kaydetti.

Konutların alt gelir grubuna yönelik olarak 15 yıl vadeyle satışa sunulacağını belirten Birkan, şöyle devam etti:

''Bir süre önce halkımızla görüşerek toplu konut projemizi anlattık. Onların görüşlerini de aldık. TOKİ ile yaptığımız görüşmede ise 2+1 olmak üzere uzun vadede ödemesi gerçekleşecek konut yapımında anlaşma sağladık. Ancak TOKİ 95 konutun altında çalışma yapmıyor. O nedenle bu sayıya ulaşmayı bekliyoruz. Şu ana kadar 55 başvuru alındı. Yıl başına kadar 95 başvuruyu geçmeyi ve çalışmaların başlamasını hedefliyoruz.''

Birkan, projenin ilçe açısından büyük önem taşıdığını da ifade ederek, ''Alt gelir grubundaki bu vatandaşlarımız zaten normal yollarla bir ev sahibi olma imkanı bulunmayan insanlar. Toplu konut yapılmasa bile zaten bir ev alma şansları yok. O nedenle de ilçedeki konut satışına olumsuz bir yansımasının olması mümkün değil'' dedi.

Projeden geliri 2 bin 600 liradan yüksek olmayan ve en az 1 yıldır Armutlu'da ikamet edenler yararlanabilecekler.

Muhabir: Nedim Güler

Yayıncı: Zafer Akpınar
Kaynak: AA