Eğitim Bir Sen: Meclis‘i Kilitlemeye Çalışmanın Kimseye Faydası Yok

Eğitim Bir Sen’in Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi‘nde, ülkede çözüm bekleyen birçok sorun bulunduğu ifade edilerek, halk iradesini ipotek altına almaya yönelik girişimlerin Türkiye’ye ayak bağı olmaktan başka işe yaramadığı vurgulandı.

Eğitim Bir Sen’in Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi‘nde, ülkede çözüm bekleyen birçok sorun bulunduğu ifade edilerek, halk iradesini ipotek altına almaya yönelik girişimlerin Türkiye’ye ayak bağı olmaktan başka işe yaramadığı vurgulandı.

    Eğitim-Bir-Sen, 29 Haziran- 2 Temmuz tarihleri arasında Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da gerçekleştirdiği 19. Başkanlar Kurulu’nun Sonuç Bildirgesi’ni yayımladı. Bildirgede, Meclis’te yaşanan ‘yemin boykotu’ uygulamasının kimseye faydası olmayacağı belirtilerek, “Türkiye’de, başta yeni bir anayasa olmak üzere, çözüm bekleyen birçok köklü sorun bulunmaktadır. Halk iradesini ipotek altına almaya yönelik girişimler, bölgesinde ve uluslararası arenada saygınlık kazanan ülkemize ayak bağı olmaktan başka bir işe yaramamaktadır.” görüşü dile getirildi. Sorunların çözüm yerinin TBMM olduğu vurgulandı.

        28 Şubat sürecinin eğitime giydirdiği deli gömleğinin çıkarılması gerektiğinin altı çizilen bildirgede, kesintisiz eğitimin kesintili hale getirilmesi gerektiği kaydedildi. Subayların Milli Güvenlik Dersi’ne girmelerine son verilmesi gerektiği ifade edildi.

         Bildirgede, “Kamusal alan adı altında ayrımcılık yapılmasına, üniversiteler başta olmak üzere, Meclis dahil bütün kamu kurum ve kuruluşlarında kılık kıyafet dayatmasına son verilmelidir.” denildi. YÖK ve ÖSYM’nin yeniden yapılandırılması gerektiği belirtildi.

        Ortadoğu halklarının özgürlük arayışlarına herkesin duyarlı olması gerektiği belirtildi. Halka dayanmayan, ülkesine ve dünya Müslümanlarına gelecek vaat etmeyen ‘baskıcı, kukla rejimlerin’ özgürlük taleplerini bastırmaya yönelik şiddete başvurmasına, başta BM olmak üzere herkesin tepki göstermesi talep edildi.

        Srebrenitsa soykırımının acısını dünyaya unutturmamak amacıyla 9-10 Temmuz’da İstanbul Taksim’de düzenlenecek eyleme Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak destek verecekleri ifade edilen bildirgede, şu görüşlere yer verildi: “8 bin 372 Boşnak kardeşimizin katledilişini simgelemek üzere Taksim Meydanı’nda 8 bin 372 çift ayakkabının sergileneceği bu eylem ve etkinlikle, insanlık suçu olduğu tartışmasız olan soykırımı yapanları, soykırıma ortak olanları ve seyirci kalanları unutmadığımızı ve unutmayacağımızı da deklare edeceğiz. Herkesi de bu anlamlı eyleme davet ediyoruz.”