Doğa Sporları Şenliğinde Adrenalin Zirveye Çıktı

Erzincan‘ın Kemaliye ilçesinde 33’ncüsü düzenlenen Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenliği‘nde nefes kesen gösteriler yapılıyor.

Erzincan‘ın Kemaliye ilçesinde 33’ncüsü düzenlenen Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenliği‘nde nefes kesen gösteriler yapılıyor.

Şenliklerin ilk gününde dünyanın sayılı kanyonları arasında yer alan Kemaliye ilçesindeki Karanlık Kanyon‘da base jump atlayışları yapıldı. Gösterileri izlemek için çok sayıda vatandaş atışların yapılacağı Taşyol mevkisine akın etti. Kanyonun her iki ucuna gerilen 500 metre uzunluğundaki tel üzerine teleferik sistemi ile gelen sporcular teker teker kendilerini boşluğa bıraktı. Şenliklerin ilk gün atlayışlarında 6’sı yabancı toplam 8 sporcu 500 metre yükseklikten kendilerini boşluğa bıraktı, izleyenlerin yürekleri ağzına geldi. Roberto Mancino isimli bayan İtalyan ile Mike Steen isimli Amerikalı sporcu belirlenen noktaya inemeyerek Fırat nehrine düştü. Paraşütleri ile birlikte nehre düşen sporcular görevli güvenlikçiler tarafından kurtarılarak bota alındı. Bazı sporcuların akrobasi atlayışları ise izleyicilere şaşkınlık meydana getirdi. Karanlık Kanyon‘da yaklaşık 10 saniye serbest atlayış yapan sporcular daha sonra paraşütlerini açarak belirlenen alana iniş yaptı. Bazı sporcular taklalar atarak atlayışları gerçekleştirdi.

Şenliklerin akşam bölümünde ise eğlence programı düzenlendi. Programa Vali Abdülkadir Demir başta olmak üzere protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı. Eğlence programında halk oyunları gösterileri sunuldu, Ayşe Birgör Türk Sanat Müziği konseri verdi.