Sivaslı’Da “Ana Kız Okuldayız” Kampanyası

Uşak’ın Sivaslı İlçesinde “Ana-Kız Okuldayız” okuma kampanyası çerçevesinde düzenlenen kurslara devam eden kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Sivaslı’Da “Ana Kız Okuldayız” Kampanyası
Sertifika törenine Vali Özdemir Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak, Sivaslı Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeli ve eşi Hülya Kepçeli, Belediye Başkanı Zafer Küçükgöl, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı eşi Sevgi Özcan, Vali Yardımcıları eşleri, İl Emniyet Müdürü eşi Saniye Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, İlçe Kaymakamları’nın eşlerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Özdemir Çakacak’ın Eşi Kevser Çakacak, “Sayın Başbakanımızın değerli eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde yürütülen ve tüm zamanların en büyük okuma-yazma kampanyası olan “Ana-kız okuldayız” kampanyası sayesinde ülkemizde ve ilimiz Uşak’ta okuma yazma bilmeyen hiçbir kimsenin kalmaması için tam bir seferberlik başlatıldı. Bu çalışma azmi ile Uşak ilimizde yürütülen kampanya da 2 yıl içerisinde 69. sıradan 4. sıraya yükseldik. Kampanya ile amacımız kadın erkek herkesin, bütün vatandaşlarımızın okuryazar olmasıdır. Okuryazar olmanın önemi hangi yaşta ve nerede olursa olsun en temel ihtiyaçtır. Hayatı kolaylaştırmanın, yaşadığımız dünyayı öğrenmenin, duygu ve düşüncelerimizi aktarmanın çocuklarımızı yarına hazırlamanın, medeniyetin, kültürün, söz sahibi olmanın yolu okur-yazar olmaktan geçer” dedi.

Kampanya ile birlikte yapılan çağrılara ilgi göstererek okuma yazama kurslarına katılan kursiyerlere teşekkür eden Kevser Çakacak, “Sivaslı ilçemizin değerli hanımları çalışkan kursiyerlerimiz okullarımıza gelerek okuma yazma öğrendiniz. Adınızı, soyadınızı, çocuklarınızın, torunlarınızın adını kolaylıkla yazdınız okudunuz. Hastaneye gittiniz derdinizi anlattınız. Bankaya gittiniz işlerinizi gördünüz. Asker çocuklarınızın mektuplarını yazdınız, okudunuz. Yolculuk yaparken hiç zorlanmadan kimseye ihtiyacınız olmadan gideceğiniz yere ulaştınız. Her şeyden önemlisi kendinize güveniniz arttı. Bunların hepsini siz kadınlarımız başardınız. Sizleri bu başarınızdan dolayı kutluyorum. Hayat boyu başarılarınızın devamını diliyorum. Bu kurslarda emeği geçen tüm çalışanlarımızı, kursiyerlerimizi, öğretmenlerimizi, ailelerimizi kutluyor ve teşekkür ediyorum.” dedi.

Törende düzenlenen kurslarda okuma yazma öğrenen kursiyerlerden 59 yaşındaki Fatma Bozkır, Vali Özdemir Çakacak’a yazmış olduğu “Valiye Mektup” konulu yazısını okudu. Mektubunda 59 yaşında okuma yazma öğrendiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Fatma Bozkır, kursların düzenlenmesini sağlayan Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi ile Vali Özdemir Çakacak’a teşekkür etti.

Törende ayrıca 75 yaşındaki Meryem Çimen ve 65 yaşındaki Nigar Özdil hazırlamış oldukları manileri karşılıklı olarak okumaları izleyiciler tarafından beğeniyle izlenirken 52 yaşındaki Döne Bulut’un okuduğu şiir büyük alkış aldı.

Konuşmaların ardından Sivaslı Halk Eğitim Merkezinde eğitim gören başarılı kursiyerler ile okuma yazma kursunu başarı ile tamamlayan 38 kursiyere sertifikalarını Vali Özdemir Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak tarafından verildi.

Ödül törenin ardından Sivaslı Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan el işi ürünlerinin sergilendiği sergi Vali Özdemir Çakacak’ın Eşi Kevser Çakacak ve protokol üyeleri tarafından açıldı.

Kaynak: İHA