Binali Yıldırım‘ın Burdur Ziyareti

AK Parti İzmir II. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı, Eski Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, "Biz yapabileceklerimizin arkasındayız. Bizde boş laf yoktur. Halep orada ise arşın buradadır. Türkiye‘de nerede, ne varsa memleketin her köşesini hizmet için dolaşıyoruz. Muhalefet partileri gibi ‘şunu vereceğiz, bunu vereceğiz‘ diye konuşmuyoruz" dedi.

Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Altınyayla, Çavdır, Tefenni ve Karamanlı ilçelerinde vatandaşlarla buluştu. Altınyayla‘ya gelen Yıldırım, Belediye Başkanı Selahattin Şimşek tarafından karşılandı. Meydanda halka seslenen Binali Yıldırım, "Biz sizlere ‘bir elimizde ayı, bir elimizde güneşi vereceğiz‘ diyenlerden değiliz. Biz yapabileceklerimizin arkasındayız. Bizde boş laf yoktur. Halep orada ise arşın buradadır. Türkiye‘de nerede ne varsa memleketin her köşesini hizmet için dolaşıyoruz.

Muhalefet partileri gibi ‘şunu vereceğiz, bunu vereceğiz‘ diye konuşmuyoruz. Kırk bin türlü yalanla vatandaşı kandırdılar. Geçenlerde bana bir mail atan vatandaş, ‘Ben sürekli izliyorum, bu muhalefet partilerinin bir -kışı kaldıracağız yazı getireceğiz- demediği kaldı‘ şeklinde serzenişte bulundu. Hizmet ayrı şey, siyaset ayrı şeydir. Biz Cumhuriyet tarihinin 80 yıllık birikmiş dağ gibi sorunlarını, dağ gibi hizmete dönüştürerek geliyoruz‘ diye konuştu. Yıldırım, Altınyayla halkına Altınyayla-Denizli bölünmüş

yolunun yapılacağının müjdesini verdi.

YILDIRIM ÇAVDIR‘DA

Binali Yıldırım, Çavdır ilçesi ziyareti kapsamında Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal‘ı makamında ziyaret etti. Yıldırım, Çavdır‘ın devlet imkanlarından yeterince yararlandığını belirterek Çavdır-Fethiye bölünmüş yolunun hayırlı olmasını diledi. Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal, Binali Yıldırım‘a hediye sundu.

YILDIRIM TEFENNİ‘DE

Yıldırım, Tefenni Kocapınar Parkı‘nda vatandaşlarla buluştu. Binali Yıldırım, AK Parti Hükümeti‘nin yaptığı hizmetler sebebiyle Burdur‘un çehresinin değiştiğini söyledi. Binali Yıldırım; "Tefenni İlçemize 7 kilometrelik çevre yolu başlatıyoruz. Bu yol Tefenni trafiğini rahatlatacak ama daha önemlisi Burdur‘dan gelen Fethiye‘ye kadar devam eden bu yolu, bölünmüş yol haline getireceğiz. Burdur‘dan başladın mı, Fethiye‘ye ineceksin, dolayısıyla Tefenni‘den de Çavdır‘dan da geçecek. O zaman buraların

ekonomisi canlanacak, geleni gideni artacak, bundan da sizler istifade edeceksiniz hayırlı uğurlu olsun" dedi.

ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI TEFENNİ‘DE DENENECEK

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye‘de miras yolu ile bölünen toprakların toplulaştırma çalışmasının ilk kez Tefenni ilçesinde gerçekleştirileceğini söyledi. Tefenni‘de denenecek arazi toplulaştırması hakkında konuşan Binali Yıldırım, "Buranın en önemli sorunu, arazilerin miras yoluyla bölünmesidir. Her seferinde bölünüyor ve hiç kimsenin işine yaramıyor. Bu topraklar öylesine duruyor. Türkiye‘nin her yerinde toplulaştırma çalışmalarını başlatıyoruz. Öncelikle Tefenni‘de başlanacağını

öğrendim. Toplulaştırma ile tarım alanında faaliyetler yapılıp, daha büyük arazide ekim yaparak daha fazla ürün elde edeceksiniz. Bu Türkiye‘nin her tarafında olan bir şeydir. Yurtdışında böyle değil, miras büyük evlada kalıyor ama bölünmüyor; bir sonraki büyüğe devrediliyor, bütün aile faydalanıyor. Mülkün sahibi belli, hepimiz emanetçiyiz, memlekete ve sizlere bir katkı sağlamıyor. Toplulaştırmayı ülke çapında sağlarsak, ülkemiz bundan çok şey kazanacak. Toplulaştırmayı Türkiye‘de burada

deneyeceğiz, toplulaştırmadan sonra da kapalı sistem sulama yapacağız, buraya bir baraj projesi var, Çaylı Barajı‘nın projesi yapılıyor. TOKİ için talep toplama çalışması devam ediyor. TOKİ buraya 400 konut yapacak. 8 bin kilometre yola 10 bin kilometre ekledik, 81 ilimizin arasından bölünmüş yol oluncaya kadar yol yapacağız. Burdur‘da da bütün ilçeleri birbirine bağlayan bölünmüş yollar yapacağız" şeklinde konuştu.

KARAMANLI‘YA ÇEVRE YOLU SÖZÜ

Binali Yıldırım, Karamanlı Atatürk Parkı‘nda vatandaşlarla buluştu. Vatandaşların ‘Karamanlı köy gibi kaldı‘ sözlerine karşı Bakan Binali Yıldırım, vatandaşların gönlünü alarak Karamanlı‘ya 7 kilometrelik çevre yolu sözü verdi.

Devlet Demir Yolları‘nda Hızlı Tren Projesini hayata geçirdiklerini aktaran Yıldırım, "Atatürk emaneti olan Devlet Demir Yollarımızda Hızlı Tren projesini hayata geçirdik. Şimdi Hızlı Tren Burdur‘dan geçecek. Eskişehir-Denizli-Isparta-Afyon Antalya güzergahında vatandaşlarımız hızlı tren ile seyahat edecekler" dedi.

YEŞİLOVA‘DA AK PARTİ SEÇİM BÜROSU AÇTI

Binali Yıldırım‘ın seçim çalışmalarındaki son durağı Yeşilova ilçesi oldu. Binali Yıldırım, AK Parti Yeşilova İlçesi Merkez Seçim Bürosu‘nun açılışını gerçekleştirdi. Seçim Bürosu‘nun açılış konuşmasını yapan AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Yeşilova ilçesinin Burdur‘un gözbebeği olduğunu, Tınaztepe Kayak Merkezi ile Salda Gölü ve Yeşilova merkezinin turizme açılacağını aktardı. AK Parti Yeşilova İlçesi Merkez Seçim Bürosunun açılış kurdelesini Binali Yıldırım, AK Parti Burdur Milletvekilleri

Bayram Özçelik, Mehmet Alp, AK Parti Burdur İl Başkanı Osman Karakaya, AK Parti Burdur Milletvekili Adayları Hasan Hami Yıldırım ve Mehmet Tuğrul kesti.

Seçim bürosunda partililerle sohbet eden Bakan Yıldırım, Salda Gölü Sultan Pınarı Tesisleri‘nde düzenlenen akşam yemeğinden sonra İzmir‘e hareket etti.

Kaynak: İHA