Engelli çocuklar gökyüzüyle buluştu

Türk Hava Kurumu engelli çocuklara gökyüzü keyfi yaşattı.

Engelli çocuklar gökyüzüyle buluştu
Ankara Etimesgut Havaalanı‘nda bulunan Türk Kuşu Tesisleri‘ne gelen 70 zihinsel ve bedensel engelli çocuklar ilk defa uçağa bindi. İlk defa uçuş deneyimi yaşayan çocuklardan bazılarının uçuş öncesi heyecanlı oldukları gözlendi. Uçakların iniş ve kalkışlarını heyecanla seyreden çocuklar daha sonra Cessena tipi 8 kişilik uçağa bindiler. Uçağın içindeki koltuklara oturup birbirleriyle şakalaşan çocuklardan bazıları da pilot kabinini inceledi. Ankara‘yı gökyüzünden seyreden engelli çocuklar uçuş sonunda

mutlulukları gözlerinden okundu. Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı‘na (ZİÇEV) üye 70 çocuk hayatları boyunca unutamadıkları bir deneyim yaşadıklarını ve çok mutlu olduklarını belirtti.

ZİÇEV Genel Merkez Beden Eğitimi Öğretmeni ve Antrenörü Osman Akdemir, bu tür organizasyonların çocukların sosyalleşmesi için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımızı hayata dair ne kadar toplumla bütünleştirebilirsek bizim aslında çocuklara kazandırdığımız becerileri de o kadar artıyor. ZİÇEV ile birlikte yıllarıdır yaptığımız bu organizasyon çok önemli. Bu seneki organizasyonumuz diğer senelerde yaptığımız organizasyonlardan farkı gölbaşındaki diğer okullarla kaynaştırma gurubuyla ve parçalanmış

aileler çocuklarıyla birlikte bu organizasyonu gerçekleştirdik. Böylece engelli çocuklarımız yeni abi ve ablalar edinerek kendi aralarında kaynaştılar. Böyle bir olayı başaran engelli çocuğumuz daha sonra sınıfındaki, evindeki diğer organizasyon anlamındaki becerilerini de daha çabuk kazanabiliyor" dedi.

Ziçev yetkilileri ise Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Yıldırım‘a teşekkür ederken engelli çocuklar uçuş sonrası Türk Kuşu tesislerini gezerek öğle yemeği yediler.

Kaynak: İHA