Başbakan Erdoğan: Uşak’A Geldiğimizde Hiç Eli Boş Gelmedik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uşak‘ta 28 tesisin toplu açılışını yaptı.

Başbakan Erdoğan: Uşak’A Geldiğimizde Hiç Eli Boş Gelmedik
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uşak‘ta 28 tesisin toplu açılışını yaptı.

Uşak‘ta eğitim, sağlık ve kültür gibi pek çok alanda hizmet veren 28 tesisin açılışını yaptıklarını ifade eden Erdoğan, bu tesislerin Uşak halkına hayırlı olmasını diledi. 2006 yılında Uşak’a üniversite kazandırdıklarını ve en kısa zamanda seçkin bir kurum haline geldiğini belirten Başbakan Erdoğan,

Fen Edebiyat Fakültesi derslikleri bloğu, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi derslikleri ve akademik blokları, Karahallı ve Sivaslı meslek yüksek okullarıyla sosyal tesisleri hizmete aldıklarını söyledi.

    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından şehre kazandırılan kız öğrenci yurdu ile ilköğretim okulları, anaokulları, spor salonları gibi 7 ayrı proje ile, Eşme‘de kültür merkezi, spor salonu, toplum sağlığı merkezi ve vergi dairesi hizmet binasını, Banaz‘da vergi dairesi hizmet binasını, mobese sistemini, Özel İdare tarafından yaptırılan Özmerkez İş Merkezi‘ni ve bir sağlık ocağını hizmete açtıklarını kaydeden Erdoğan, açılışı yapılan tesisler arasında Uşak Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi‘nin de bulunduğunu kaydetti.

    İller Bankası‘nın yaptığı Uşak Kanalizasyon Projesi, Karayolları tarafından yaptırılan Uşak Üniversitesi Köprülü Kavşağı, Uşak Havaalanı pist genişletme ve çeşitli geliştirme projeleri, DSİ tarafından Banaz‘da yaptırılan Kızılcasöğüt, Sivaslı‘da Yayalar göleti ve sulaması, Susuzören, Endez sulama şebekeleri ve KÖYDES projelerinin de açılışı yapılan tesisler arasında yer aldığını kaydeden Erdoğan, tüm bu tesislerin Uşaklılara hayırlı olması temennisinde bulundu.

    Erdoğan, bazı protokol üyeleriyle kurdeleyi kestiği sırada hayırsever Ali Rıza Şahin ile bir süre sohbet etti. Erdoğan, kurdele merasimi sırasında da ‘‘28 ayrı tesisi Uşak’ımıza kazandırıyoruz. Bugüne kadar Uşak’ımıza elimiz boş gelmedik. Bu gelişte de gerek devlet olarak yaptıklarımız, gerekse hayırseverimizin kazandırdığı hizmetlerle huzurlarınızdayız.‘‘ dedi.

    Açılış sonrası Başbakan Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile açılışı yapılan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Uşak Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon tesisini gezdi. Erdoğan, tesiste bulunan zihinsel engelli çocuklara hediye verdi.

    Törende konuşan Vali Özdemir Çakacak ise Uşak halkına verilen hizmetlerden dolayı Başbakan‘a teşekkür etti. Çakacak 28 tesisin 113 milyon liraya mal olduğunu kaydetti.