Ladik Belediyesi‘nde Toplu Sözleşme Sevinci

Ladik Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında, 42 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre işçilere toplam yüzde 18 zam yapıldı.

Belediye binasında yapılan törende Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan ile Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı İlyas Yiğit, sözleşmeye imza attı. İlyas Yiğit yaptığı konuşmada, 15 Ocak 2011 tarihinden geçerli olacak toplu iş sözleşmesinde işçilere yeni haklar kazandırdıklarını söyledi. Yiğit, "İşçilerimizin ücretlerinde birinci yıl global olarak yüzde 18 oranında artış sağlandı. Üyelerimize ileriye dönük taban oluşturacak iyi bir sözleşmenin temellerini attık. Bundan sonra yapılacak sözleşmelerimiz ücret artışı açısından daha iyi olacak. İşçilerimizin menfaatleri doğrultusunda en iyi sözleşmeyi imzalamak için mücadele verdik. Bütün işçilerimize hayırlı olsun" dedi.

Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan ise yaptığı açıklamada, belediyenin imkanlarını en sonuna kadar zorlayarak işçilerin hak etmiş olduğu artışları vermeye çalıştıklarını belirtti. Karahan, "İşçilerimize çok daha fazlasını vermek isterdik. Ancak, şartlarımızı sonuna kadar zorlayarak en iyisini vermeye çalıştık. İşçilerimizden daha fazla performans bekliyoruz. Önümüzdeki sözleşmelerde daha iyi haklar vermeye çalışacağız. Sözleşmeye ek protokol hakkı koyduk. Önümüzdeki günlerde değişen şartlar olursa sendikamızla yeniden oturur değerlendiririz" diye konuştu.

Kaynak: İHA