'bandırma Konuşuyor' Konferansı

Konya Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.

Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, "İstanbul`un nüfusu her yıl 350 bin kişi daha büyüyor. Anadolu`dan bohçasını alan artık İstanbul`a, Ankara`ya gelip yerleşmesin. Çünkü biz başkenti imar edemeyen bir ülkeyiz" dedi.

Bandırma Kent Konseyi tarafından Barış Manço Kültür Merkezi`nde düzenlenen "Bandırma Konuşuyor" konferansı, büyük ilgi gördü. Konferansı Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Aksakal Belediye Başkanı Üstün Taşdemir, mahalle ve köy muhtarları, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclis üyeleri izledi.

Balıkesir Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Sedat Azaklı ve Doç. Dr. Gökhan Orhan`ın konuşmalarının ardından söz alan Konya Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, "Başbakan Erdoğan Kanal İstanbul gibi çılgın projeleri İstanbul`a değil de, Anadolu`ya yapmalı. İstanbul`un nüfusu her yıl 350 bin kişi daha büyüyor. Anadolu`dan bohçasını alan artık İstanbul`a, Ankara`ya gelip yerleşmesin. Çünkü biz başkenti imar edemeyen bir ülkeyiz. Ankara`nın bir tarafı çokmodern, Paris kenti gibi; bir tarafı Somali gibi gariban, gecekondu ile dolu. Türkiye`de bu gün kentsiz kentleşme var.1924`te köy kanunu çıktı, hala değiştirilemedi yürürlükte. Şu an 16 büyükşehir belediyesi var. Bir çok büyükşehir belediye başkanı ilçelerin kaldırılmasını istiyor. Ankara ve Eskişehir Belediye Başkanları tek adam olmak istiyor. 5216 sayılı kanuna göre nüfusu 750 bin olan kentler, büyükşehir olacak. Bu gün 30 yıllık büyükşehir belediye başkanları var. Koltuğa bir oturuyorlar, bir dahakalkmıyorlar. Amerika`da bile iki dönem başkanlık yapana üçüncü dönem izin verilmiyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan`ın Balıkesir`in büyükşehir olacağını açıkladığını kaydeden Çukurçayır, "Fakat şu ana kadar nasıl olacak netleşmedi. Balıkesir büyükşehir belediyesi olursa, 50 ilden büyük olan 135 bin nüfuslu Bandırma ilçesi ne olacak, beldeleri ne olacak. Aksakal Belediyesi, Edincik Belediyesi ne olacak, belediye mi kalacak, mahalle mi olacak kimse bilmiyor. Bilinen tek gerçek, Balıkesir büyükşehir yapılacak" dedi.

Konferansın sonunda Belediye Başkanı Sedat Pekel, konuşmacılara plaket ve çiçek verdi

Kaynak: İHA