Vali Nurullah Çakır, ÇOSİAD'ı ziyaret etti

Çorum Valisi Nurullah Çakır, Çorum Organize Sanayi Bölgesi, Sanayicileri ve İş Adamları Derneği(ÇOSİAD)'ni ziyaret etti.

Nurullah Çakır, OSB Y

Çorum Valisi Nurullah Çakır, Çorum Organize Sanayi Bölgesi, Sanayicileri ve İş Adamları Derneği(ÇOSİAD)'ni ziyaret etti.

Nurullah Çakır, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Onur ve OSB Müdürü Yaşar Şahin başkanlığında toplanan ÇOSİAD, sanayi sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi. Çakır, ziyaret esnasında yaptığı konuşmasında "Başta biz yerel yöneticiler olmak üzere, üreten kıymetler olarak siz sanayicilerimizin zor günlerinde her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Sizler istihdam yaratma ve Çorum'u ileriye taşıma noktasında bizim ümidimizsiniz." diyerek Çorumlu sanayicilerin 86 ülkeye ihracat yapıyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

2010'daki krize rağmen İhracatta Çorum'un 38. İl olduğunu vurgulayan Çakır, ihracat sıralamamızın 5 yıl içerisinde Çorum Plakası (19) ile gösterileceğinden umutlu olduğunu belirtti. Küresel krizin, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için bir avantaj olduğunu kaydederek, firmaların girişimciliği, markalaşma başarıları, yönetimin bu anlamdaki planlamaları ve öngörüleri sebebiyle bu sürecin üstesinden gelindiğini kaydetti. Yeni yılın sanayicilerimiz için bir fırsat olduğunu söyleyen Vali Çakır, "İstihdamda belirli noktaya gelen ilimizi, sanayicilerimizin yeni yatırımcı mantalitesi 3.Jenerasyon ile belli bir seviyeye taşıyacağına inanıyorum." dedi. Vali Çakır, sektörel bir bakış açısını önemsediğini bir kez daha vurgulayarak, bu duygularla yeni yılın parlak, verimli, sağlıklı ve mutlu geçmesi dileğinde bulundu. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Onur ise, Vali Nurullah Çakır başkanlığında çeşitli vesilelerle bir araya geldiklerini ifade ederek, uzun vadeli fikirler üretmede bir kamu görevlisi olarak kendilerine destek olduğu için Vali Çakır' a teşekkür etti. Aynı zamanda Çorum Organize Sanayi Bölgesinde SSK'lı Çalışan işçi sayısı önceki yıllara oranla arttığı 2005 yılı ekim ayında Bin 687 kişi iken 2010 yılı ekim ayında SSK'lı çalışan işçi sayısı 4 Bin 606'ya çıktı.