TUSKON Sanayi Strateji Belgesi'nden umutlu

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Sanayi Strateji Belgesi'ne umutla baktıklarını belirtti. Meral, "Stra

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Sanayi Strateji Belgesi'ne umutla baktıklarını belirtti. Meral, "Strateji belgesinin dünyadaki gelişmelere göre canlı, revize edilen bir çalışma olmasını temenni ediyoruz." dedi.

2011-2014 Sanayi Strateji Belgesi'nin tanıtım toplantısında konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, "Türkiye'nin sanayisiyle ilgili hedefi olması gayet olumludur. Bakın rotası belli olmayan gemi rüzgar nereden eserse essin fayda vermez. Bu anlamda Türkiye'nin hedefli, eylem planlı bir yöntemi olmasını önemli görüyoruz. Bizler bu güzel sözlerden sonra belgenin rafa kaldırılmayacağını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Meral, uzun vadeli çalışmaların ardından hazırlanan belgenin küreselleşme sürecinde Türkiye sanayisinin dünyadaki konumunu ortaya koyup, güçlü ve zayıf yönlerini gösterdiğini dile getirdi.