Belçika'da 'Anne-çocuk el ele haydi kütüphaneye' kampanyası başlatıldı

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği öncülüğünde 'anne-çocuk el ele haydi kütüphaneye' kampanyası başlatıldı. Brüksel Eğitim Müşavirliği'nin koordinatörl

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği öncülüğünde 'anne-çocuk el ele haydi kütüphaneye' kampanyası başlatıldı. Brüksel Eğitim Müşavirliği'nin koordinatörlüğünde başlatılan kampanyada amaç, Türk annelerin çocuklarıyla birlikte semtlerindeki kütüphaneye daha sık gitmelerini sağlamak.

Eğitim Müşavirliği, Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenleri tarafından hazırlanan kampanyayı ilk olarak Brüksel'de Türklerin de yoğun olarak yaşadığı Saint Josse Belediyesi'ndeki "Bibliotheque Communale" adlı kent kütüphanesinde başlattı.

Ocak, Şubat ve Mart aylarında devam edecek olan kampanya çerçevesinde, Mart ayının son haftasının "Kütüphaneler Haftası" olması nedeniyle öğretmen ve sivil toplum kuruluşları okullar ve derneklerde çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Kampanyanın amacının ise çocukların eğitimlerine destek olmak çerçevesinde kütüphanelerdeki Türkçe, Fransızca, Flamanca dillerinde bulunan yeni kitaplarla çocukların, gençlerin ve anne-babaların tanışmasını sağlamak, okuma alışkanlığı kazandırmak ve yaygınlaştırmak, kitap sevgisini aşılamak ve kütüphanelere alıştırmak olduğu kaydedildi.