162 parça tarihi eseri polise satmaya çalıştılar

İzmir'de düzenlenen operasyonda Roma, Bizans ve Helenistik dönemlere ait 162 parça tarihi eser ele geçirildi. Eserleri polise satmaya çalışan dört zan

İzmir'de düzenlenen operasyonda Roma, Bizans ve Helenistik dönemlere ait 162 parça tarihi eser ele geçirildi. Eserleri polise satmaya çalışan dört zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, İzmir'de bazı kişilerin çok sayıda tarihi eseri satmaya çalıştığı bilgisine ulaştı. G.A. ve M.O. adlı zanlılarla alıcı kılığında temasa geçildi. İki zanlı, alıcı kılığındaki polislere 162 parça tarihi eseri satmak için 550 bin liraya anlaştı ve teslim etmek için Bornova ilçesi Pınarbaşı semtindeki bir çiftlik evine davet etti. Polis, çiftlik evinde bulunan K.E., G.A. ve M.O. adlı zanlıları yakalayarak gözaltına aldı. Olayla ilgili olduğu belirlenen müteahhit T.E. de yakalandı. Çiftlik evinde yapılan aramada ise Roma, Bizans ve Helenistik dönemlere ait 2 altın yüzük, 1 altın kolye ucu, 1 çift altın küpe, 1 bronz inek başı, 2 adet bronz erkek heykeli, 25 santimetre boyunda kadın heykeli, 1 gümüş kartal figürü, topraktan yapılmış 4 kandil, 22 altın para, 1 panda yavrusu motifi heykeli, 92 gümüş sikke, 33 bronz sikke ve 3 ton ağırlığında taş heykel ele geçirildi. Gözaltına alınan dört zanlı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.