Eruh Çarşısı Trafiğe Kapatılacak

Siirt'in Eruh ilçesinde ilçe merkezi düzenleme ve güzelleştirme çalışmaları kapsamında çarşının bir kısmı trafiğe kapatılarak, Güres Caddesi'nin bir modeli yapılacak.

Eruh Çarşısı Trafiğe Kapatılacak
Eruh Belediye Başkanı M. Melih Oktay yaptığı açıklamada, Eruh için önemli projelere imza atacaklarını ve bu projeler arasında en önemlisinin de ilçenin çevre düzeni kapsamında çarşının bir kısmı araç trafiğine kapatarak yayalar için düzenleme yapılacağını belirtti. Başkan Oktay, "ilçemizi daha modern bir hale getirmek ve yaşanılır bir ilçe yapmak için çalışmalarımızı hızla yürütmeye çalışıyoruz. İlçemizde sosyal alanda vatandaşlarımızın oturabileceği yeşil alanlar çok az olması nedeni ile çarşı merkezini
trafiğe kapatarak yayalar için çevre düzenlemesi yapıp yeşillendirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca insanların gidip oturabileceği park alanları da yağmayı planlıyoruz. Bunun için öncelikli olarak araç trafiğine bir çözüm bulmak için bir otopark yapacağız. İlçede belediyenin otopark yapabileceği arsası yok. Aynı zamanda bizim imar planı da yoktu imar planı çalışmalarımızda devam ediyor. O imar planı çerçevesinde bittiği taktirde hem otopark yeri, hem park yeri de çözülmüş olacak" dedi.