Erdek'te Uzman Doktor Sıkıntısı Yaşanıyor

Balıkesir'in Erdek ilçesinde devlet hastanesi binasının yenisi yapılmak için yıkılması nedeniyle ilçede uzman doktor sıkıntısı yaşanıyor.

Erdek Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet verecek uzman doktor bulunmaması öncelikli olarak raporlu hastaları bezdirirken, uzman doktor tedavisi görmesi gereken hastalar ise Bandırma'ya gitmek zorunda kalıyor. Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastane binasının bulunduğu yere yenisinin yapılacak olmasından dolayı binanın yıkılması üzerine, geçici olarak Erdek 2. No'lu Sağlık Ocağı ile 1. No'lu Sağlık Ocağında toplam 5 pratisyen doktorun görev yaptığı öğrenildi.
Vatandaşlar, Erdek'teki sağlık kurumlarında uzman hekim bulunmamasından dolayı uzman doktorlara tarafından yazılması gereken ilaçları alabilmek için 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bandırma Devlet Hastanesine gitmek zorunda kalıyor. İlçede bulunan sağlık kurumlarında sağlık hizmetlerinin 5 pratisyen doktor tarafından verildiğini belirten yetkililer, vatandaşların uzman doktorlar tarafından yazılması gereken ilaçları yazdırmak ve yatarak hasta tedavisi görebilmek için Bandırma Devlet Hastanesine gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. İlçe halkı, Erdek'teki sağlık kurumlarında görev yapmak üzere acilen bir dahiliye uzmanına ihtiyaç olduğunu önemle vurguladı.