Eğitim Bir-sen'in Kadro Talebi

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci, sözleşmeni öğretmenler ve 4/C'lilere kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim Bir-sen'in Kadro Talebi
Gaffari İzci, Bakanlar kurulunun Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile 4/C'li personeli ilgilendiren Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Geçici Mahiyetteki İşleri Yürütmek Üzere Geçici Personel İstihdamı ve Bu Personele Ödenecek Ücretler Hakkında ki karar değişikliğinin talepleri karşılamaktan uzak olduğunu kaydetti.
İzci, "Bu değişiklikler, sözleşmeli öğretmenlerin ve 4/C kapsamında çalışan personelin taleplerini karşılamaktan uzaktır. Sözleşmeli öğretmenlere verilen kadro sözü üzerinden iki yıldan fazla süre geçmesine rağmen, kadroya geçişin henüz başlatılmamış olması, sözleşmeli öğretmenleri derinden üzmüş ve mağdur etmiştir. Çünkü bu düzenlemeler eksiktir ve sözleşmeli öğretmenlerle 4/C'lilerin beklentilerini karşılamamıştır. Uzun süredir hayal kırıklığı yaşayan sözleşmeli öğretmenlerin ve 4/C'lilerin kadro
talepleri bir an önce karşılanmalıdır. Bu uygulama, 2010 yılında sözleşme imzalayan 4/C'li personelin yeni bir vize işlemine gerek duyulmaksızın görevine devam edeceğinin bir kanıtıdır. Bu da gösteriyor ki, geçici mahiyetteki işleri yürüten 4/C'li personelin aslında geçici olarak değil de, sürekli mahiyette görevlendirildikleri anlamına gelmekte olup, bu durumda olan 4/C'li personelin kadroya geçirilmesinin bir zorunluluk arz ettiği kanaatindeyiz" dedi.
(AHM-HE-Y)