Erdoğan'dan belediye başkanlarına talimat

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ilçenizde oturun' talimatının ardından İstanbullu belediye başkanları eve döndü.

Erdoğan'dan belediye başkanlarına talimat
Başbakan Erdoğan'ın, 'İlçenizde oturun' talimatının ardından Florya'daki 'başkan lojmanları' bir bir boşaldı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da yaptığı bir toplantıda belediye başkanlarına 'Halkın içinde olun. Kendi ilçenizde oturun' dedi. Başkanlar, talimata hemen uydu.

VATANDAŞA KOMŞU GELDİ
Florya Atatürk Ormanı içinde bulunan ve '12 Evler' olarak bilinen lojmanlar kısa sürede boşaltıldı. Başkanlar, deniz manzaralı dairelerden ayrılıp kendi bölgelerinde ikamet etmeye başladı. Akşam'ın haberine göre, seçildiği yerden farklı ilçelerde oturan başkanlar da kendi semtlerine dönüyor. Erdoğan'ın talimatından hemen sonra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Kasımpaşa'ya, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu 'Kemer Evleri'ne, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise Zeytinburnu'na yerleşti. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 'Başbakanımız herkes kendi ilçesinde otursun talimatı verdi. Ben de çocuklarımın okulu nedeniyle Beşiktaş'ta oturuyordum. Şimdi Fatih'e taşındım' dedi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın, Florya'daki evini kullanmadığını belirterek Zeytinburnu'nda oturduğunu söyledi. Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan ise Kasımpaşa'ya taşındığını belirtti.

TALİMATA UYULMALI
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Başbakan' ın talimatının bütün belediye başkanlarını bağladığını belirterek, 'Bütün belediye başkanları o talimatı yerine getirmek zorunda' diye konuştu.