Kars'ta Yeni Yılın İlk Bebekleri Bir Kız İki Oğlan

Kars Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yeni yılın ilk saatlerinde biri kız üç bebek, gözlerini dünyaya açtı. Bebeklerin isimlerini Vali Ahmet Kara ile Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş verdi.

Kars'ta Yeni Yılın İlk Bebekleri Bir Kız İki Oğlan
Vali Ahmet Kara ve Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş eşleriyle birlikte yeni yılın ilk saatlerinde Kars Doğum ve Çocuk Hastanesi'ni ziyaret etti. Vali Kara ve Belediye Başkanı Bozkuş ile eşleri, yeni yılın ilk bebeklerini ziyaret etti. Yeni yılın ilk kız çocuğuna annesi Rahime Özavinç, Amine ismini verirken, Vali ve Belediye Başkanı'na da diğer iki erkek çocuğa isim vermek kaldı. Yeni yılın erkek bebeklerine Feyyaz ve Ahmet isimlerini veren Vali Kara ile Belediye Başkanı Bozkuş ve çiçeği burnunda annelere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, birer altın ve çeşitli hediyeler verdi.
Kars'ın bebek ölümlerinde Türkiye genelinde 16'ncı sırada olduğunu belirten Ahmet Kara, "Bu durum çok kötü de çok iyi de değil. Türkiye, bebek ölümleri konusunda son yıllarda gelişme gösterdi. Öncelerde yüzde 70'lerdeydi. 2011 yılının bebek ölümlerinin ve anne ölümlerinin az olduğu, sağlıklı bir yıl olmasını temenni ediyorum" dedi.