Bitlis Eren Üniversitesi'ne 2011'de 17 bölüm daha açılacak

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun Yürütme Kurulu kararıyla 2011 yılında üniversitelerine 17 bölü

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun Yürütme Kurulu kararıyla 2011 yılında üniversitelerine 17 bölüm ve program daha açılacağını söyledi. Doğru, üniversitelerinin ilin gelişimi, kalkınması ve saygınlığının artmasında lokomotif görevi üstlendiğini ve çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirti.

Prof. Dr. Mahmut Doğru, yeni açılacak bölüm ve programlar hakkında açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Doğru, akademik, fiziksel ve sosyal gelişim açısından önemli atılımlarda bulunan üniversitelerinin yeni açılacak bölümlerle hem öğrenci sayısını artıracağını hem de ilin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Yeni açılacak bölümlerin fakültelere göre dağılımı hakkında da bilgiler veren Doğru, "Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde; sanat tarihi, doğu dilleri ve edebiyatları, arkeoloji bölümleri, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde; antrenörlük eğitimi, spor yöneticiliği, beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümleri, Sağlık Yüksekokulu bünyesinde ise Sosyal Hizmetler bölümleri açılırken, bunların yanında meslek yüksekokullarında da yeni programlar hayata geçirildi." dedi.

Doğru şöyle devam etti: "Ahlat Meslek Yüksekokulu'nda; yerel yönetimler, mimari restorasyon, maliye, geleneksel el sanatları programları, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda, ilk ve acil yardım, ağız ve diş sağlığı programları, Tatvan Meslek Yüksekokulu'nda; deniz ve liman işletmeciliği programı; Adilcevaz Meslek Yüksekokulu'nda ise özel güvenlik ve koruma, pazarlama, turizm ve seyahat hizmetleri programları açıldı."

Yeni bölüm ve programları açarken il, bölge ve ülke gereksinimlerini ve bu bölümlerden mezun olan öğrencilerin iş bulma olanaklarını göz önünde bulundurduklarına dikkat çeken Doğru, "Üniversitemiz bünyesinde yeni fakülte ve bölümlerin açılması için gelecek dönemlerde de çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Modern üniversite yerleşkemiz, tecrübeli eğitim kadromuz ve yeni açılan bölümlerimizle üniversitemizi daima ileriye taşıyacağız." açıklamasında bulundu.