Vakıfbank Kartsız İşlem Dönemini Başladı

VakıfBank, müşterine ATM'den parmak ile yüksek güvenlikli kartsız işlem yapma imkanı sağlıyor.

Söz konusu uygulama, bugün, VakıfBank İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü'nde, VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Metin Recep Zafer, VakıfBank Bankacılık Operasyonları Başkanı Aytaç Aydın ve VakıfBank Güvenli Bankacılık Müdürü Hidayet Çetin'in katılımıyla düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.
Parmak damar haritasıyla müşterilerine kartsız olarak tüm ATM işlemlerini yapmalarına olanak sağlayan uygulama kapsamında, parmak içerisindeki kişiye özel damar haritası, kızıl ötesiyle okunarak, dijital olarak şifrelendikten sonra veri haline getiriliyor. Biometrik özellik kullanılarak yapılan bu uygulamayla, güvenlik sağlamak için geliştirilen tüm yöntemler sadeleştirilerek, sektördeki hizmet kalitesi verimle birlikte artırılacak. Düzenleyici ve denetleyici kurumun belirlediği çerçevede müşterilerin
karta ya da cep telefonuna ihtiyaç duymadan ATM kanalını kullanabilmesinin hedeflendiği uygulamayla, kartın kaybolma, çalınma, deforme olma ve unutulma sorunu ortadan kalkacak. İris ve parmak izi teknolojisine kıyasla damar haritası teknolojisi, biometrik tanımlama uygulamaları arasında en güvenilir teknoloji olma özelliğine sahip. Japonya ve Brezilya'da da kullanılan sistemle, VakıfBank müşterilerinin güvenliği en üst seviyede tutularak, kartsız olarak kolayca işlem yapabilmeleri sağlanıyor.