Selvi Boylum Al Yazmalım dizi oluyor...

Türk sinema tarihine damgasını vuran "Selvi Boylum Al Yazmalım" adlı film, dizi oluyor.

Selvi Boylum Al Yazmalım dizi oluyor...
Gelmiş geçmiş en iyi aşk filmlerinden ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’, televizyona uyarlanıyor. Dizinin başrollerini, son yılların en romantik filminin oyuncuları paylaşacak...

* Filmi 1977’de Türk Sineması’nın unutulmaz yönetmenlerinden Atıf Yılmaz çekti. DF Film’in yapımcılığını üstlendiği diziyi Metin Günay yönetecek.

* Filmde Kadir İnanır’ın oynadığı ‘kamyon şoförü İlyas’ rolünü dizide 2009’da ‘Best Model Of The World’ Erkan Meriç üstlenecek.

* Türkan Şoray’ın can verdiği ‘Asya’ için iki isim üzerinde duruluyor: Melis Birkan ve Aslı Hünel. Asya’nın İlyas’tan olan oğluna babalık yapan Cemşit’iyse Cemal Hünal oynayacak.

* Cengiz Aytmatov’un ölümsüz eserini o dönemde Ali Özgentürk senaryo haline getirmişti. Dizinin senaristliğini Safa Önal yapacak.

* Dizi, 33 yıl önce olduğu gibi yine Cahit Berkay’ın unutulmaz melodileriyle hayat bulacak.

* İki milyon dolar harcanarak Kayseri’de plato kuruluyor, dev bir baraj maketi yapılıyor. Temmuz'da çekimleri başlayacak dizinin hangi kanalda yayınlanacağı gelecek hafta açıklanacak.

Kadir İnanır

“Eserin aslına sadık kalmaları şartıyla elbette dizi çekebilirler. Çok çalışıp, başarılı olsunlar yeter. Dizi, filmi hiçbir şekilde etkilemez. O zaten, klasikler arasında yerini aldı.”

Ulaş Çobancı - Hakan Serim (Yapımcı)

“Son yıllarda yapılan uyarlamaların ahlaki değerlerinden rahatsızım. Bu çok özel hikayeyi seçmemizin nedeni, düzgün, bizi doğru ifade eden bir uyarlama yapmaktı. Türk izleyicisinin de destek vereceğini düşünüyoruz, filmin gölgesinde kalmak gibi bir endişemiz yok.”

Olcay Ünal Sert /Milliyet