Mut Kayısı Festivali Başladı

Mersin'in Mut ilçesinde düzenlenen 37. Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali başladı.

  Karacaoğlan Çınaraltı Parkı ' nda düzenlenen 37 . Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivaline , Mersin milletvekilleri Kadir Ural , Ali Er , Ömer İnan , Mut Belediye Başkanı Murat Orhan , İlçe Kaymakamı Osman Yenidoğan , Yargıtay 5 . Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylan Tuğrul , Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürü Mustafa Sever , çevre il ve ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı .
Tören , saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla başladı . Mut Halkoyunları ekibinin gösteri sunduğu festivalin açılış konuşmasını yapan Mut Belediye Başkanı Murat Orhan , Mut halkının yaşantısında kayısının vazgeçilmez bir yeri olduğunu belirterek , ilçede kayısıcılığın geliştirilmesi adına ilk adımın 1949 yılında atıldığını söyledi .
Mut Kaymakamı Osman Yenidoğan da , kayısı üretiminde ilçe açısından en önemli konunun tanıtım ve ihracat olduğunu belirterek , " 61 yıldır köklü bir kültür oluşturduk . Çiftçi kayıt sistemini getirdik . Şu an 15 bin ton kayısı ihracatı yapıldı . Artık dış ülkeler Mut kayısısını tanıyor . İlçe olarak hedefimiz daha fazla ihracatı gerçekleştirmektir " dedi .
Konuşmaların ardından , ilçeye hizmetlerinden dolayı katılımcılara plaket verildi . Kayısı yeme yarışmasının ardından bolluk ve bereket olması amacıyla Dilek Havuzu ' na protokol tarafından kayısı döküldü . Mut Belediyesi Halkoyunları ekibinin ve Mersin Çocuk Polisi Halkoyunları Ekibinin gösteri sunduğu festivalde , Mut Lisesi resim sergisi açtı .