Zeytin Gen Bahçesine Okul Yapma İsteğine Protesto

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı ve öğretim üyeleri, fakültenin zeytin gen bahçesi olarak kullandığı alana İl Özel İdaresi tarafından okul yapılmak istenmesini protesto etti.

Zeytin Gen Bahçesine Okul Yapma İsteğine Protesto
ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayzin Küden, fakültenin yerleşke sınırları içindeki zeytin bahçesinde yaptığı açıklamada, okul yapılmak istenen araziye 1970'li yıllarda fakülte tarafından zeytin fidanları dikildiğini belirterek, yaklaşık 100 dönümlük arsanın şu an Türkiye'nin İzmir'den sonra ikinci gen bahçesi olduğunu ifade etti.
Çeşitli imar değişiklikleri sonrası araziye İl Özel İdaresi tarafından okul yaptırılmak istendiğini ileri süren Küden, "Bu değişiklikler bizim bilgimiz dışında olmuş. Biz de bir eğitim kurumuyuz, başka bir eğitim kurumu yapılmasına karşı çıkamayız. Bu alanın yanında boş arazi var. Bizim talebimiz okulun oraya yapılması. Burada şu an 386 genotik var. Bunlar sektöre yön verecek çok değerli ağaçlar" dedi.
Bu arada, Küden ve bazı öğretim görevlileri ile İl Özel İdaresi'nden arazide keşif yapan İl Özel İdaresi yetkilileri ve avukat arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı.