Yıldırım'a Türki Cumhuriyetleri Mührü

Bursa'da Yıldırım Belediyesi'nin katkılarıyla bir konser veren Kazak Halk Müziği Orkestrası unutulmaz bir gece yaşattı.

Yıldırım'a Türki Cumhuriyetleri Mührü
Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen konser büyük ilgi gördü. AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve çok sayıda sanatsever unutulmaz bir gece yaşadı. Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye'nin Kültür Bakanları'nın katımıyla kurulan Uluslararası Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından organize edilen konserin finalinde, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'a Ahmet Yesevi Hazretleri'ni anlattığı Alperenler Ocağı isimli ödüllü romanını hediye etti.

AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın bir sözünü hatırlatarak, "Merhum Özal, 21. yüzyıl Türk asrı olacak demişti. Türkiye şu anda Türk coğrafyasının patronu. Özal'ın sözü gerçekleşip 21. yüzyıl Türk asrı olacaktır. Bu gerçekleşmeye başladı" dedi.

Yıldırım Belediye Bakşanı Özgen Keskin de, değişen dünya dengelerinde Türklerin ve Türki Cumhuriyetlerin ön plana çıktığını belirterek, "Siyasi ve ekonomik kalkınma alanında Türkiye denge unsuru olmaya başlarken, Türk Cumhuriyetleri kültür ve sanatta zirveyi zorluyor. Yıldırım Belediyesi'nin önündeki meydanda dalgalanan büyük Türkiye Cumhuriyeti bayrağının, en büyük bayrağın yanı başına da 7 Türk Cumhuriyeti bayraklarını, '7 devlet bir millet' idealimizi gerçekleştirmek için dikeceğiz" dedi.
Bu arada Kazak Devlet Sanatçısı Bibigül Tölegenova sahnede 80. yaş gününü kutladı.