Nizip'te Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Gaziantep'in Nizip ilçesinde yüksek düzeyde vergi ödeyen ve en fazla ihracat yapan firmalar, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

  Törene Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı , Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sarı , Mehmet Erdoğan , Halil Mazıcıoğlu , AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer , Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan , Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer , Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu , Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ , Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz , Nizip Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu , Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember , İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar , Nizipli işadamları
ve işletmeciler katıldı . Programın açılış konuşmasını yapan Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt , " Kayıt dışı ekonomi ile mücadele ülkemizin geleceğini düşünen her vatandaşımızın asil görevleri arasında olmalıdır . Küresel arenada rekabet edebilmek için şirketlerimizin büyümesini sağlamak gerekir . Bu büyümede ancak kayıt dışının olmadığı rekabetin adil olduğu vergi ve mali sistemin istikrarlı olduğu bir ortamla sağlanır . Altı çizilmesi gereken ve ülkemiz için çok önemli bir husus olarak belirtmek
gerekir ki demokrasi kalitesinin arttırmanın yolu da kayıt dışını yok etmekten geçmektedir . Biz inanıyoruz ki ülkemiz vergi ödeyen istihdam yaratan ihracat yapan yetişmiş insanlarımızın omuzlarında yükselecektir . Vergi kaçırılmasına sessiz kalan geleceğin yok olmasına göz yumandır . Bugün ilçemizde yüksek düzeyde vergi ödeyen , ihracat yapan , zirai stopaj ödeyen , tarıma katkı sağlayan firma ve şahıslarımıza başarılarından dolayı plaket verilecektir . Gaziantep ' in en büyük ilçesi olan Nizip ' te vergi ödeyenler
sayesinde ödenen her kuruş verginin ilçemize tekrar hizmet olarak döneceğine hiç şüphe yoktur . Yüksek düzeyde vergi ödeyen ihracat yapan firma ve kişileri içtenlikle kutlarım " dedi .
Ticaret Odası Meclis Başkanı Abdullah Altınbaş ise , " Devlet , eğitim , sağlık , savunma , güvenlik , bayındırlık , imar altyapı gibi temel kamusal hizmetleri yerine getirmek zorundadır . Bu hizmetleri yerine getirirken kamusal harcamalarda ancak vergi geliriyle finanse edilir " diye konuştu .
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan da , yeni bir vergi sisteminin Türkiye ' de şart olduğunu belirterek , " Şu anda yurt dışı mihraklı bir ekonomik sıkıntı var . Krizden dünyada en az Türkiye etkilendi . Bunun hiç kimse aksini söyleyemez . Özellikle bu ekonomik sorun küçük esnaflarımızı çok etkiledi ama esnafımız yine de mücadele etmeye çalışıyor . Nizip için şu anda özellikle Suriye ile çok ciddi ticari programlar var . Bunların hayata geçmesiyle bir dönem bir sanayi şehri olan bu ilçede eski canlılığın
kazanılması sağlanacak " şeklinde konuştu .
Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer ise , dünyadaki 116 zeytin çeşidinin 16 ' sının bulunduğu Nizip ' in tarıma dayalı bir sanayi şehri olabileceğini , bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi .
Plaket alan firmaları kutlayan Vali Kamçı , " Birçok ilden büyük olan bu ilçemizdeki esnaflarımız gerçek anlamda bu davranışlarıyla bütün insanlara örnek olacağı kanaatindeyim " dedi .
Milletvekili Mehmet Sarı , tarım alanında , eğitim alanında ve turizm alanında ilçenin ekonomisine büyük katkı sağlayacak çalışmaların hızla sürdüğünü , Nizip ' e bir eğitim fakültesinin kazandırıldığını , bu fakültede önümüzdeki yıllarda üç binden fazla öğrencinin öğrenim göreceğini söyledi .
Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi . Milli Savunma Bakanlığı tarafından 2009 yılının en başarılı askerlik şubesi Nizip olması münasebetiyle başarılı çalışmalarından dolayı Nizip Askerlik Şubesi Başkanı Personel Binbaşı Cem Çerkezoğlu ' na , Nizip Çalıştayı ' nı başlatarak Nizip ' te her konuyla birebir ilgilenen Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ' e , Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Abdullah Altınbaş tarafından birer plaket verildi .
Tören , Çek-pet Petrol Ürün . İnş . San . Tic . Ltd . Şti , Kızılaslan Sağlık Hizmetleri Ltd . Şti , Özvolkan Petrol Ürün . Ltd . Şti , Murat Kızılaslan , Sadin Kılıçaslan , Fatih Bozkurt , Göktaşlar Et ve Et Yan Ürünleri Ltd . Şti . , Özberkler Pamuk A . Ş . , Hasan Basri Büyük , Sayınlar Gıda Maddeleri San . Tic . A . Ş . , Kayalar Dorse Tanker Tank . İmalat , Alagözler Ltd . Şti ' ne plaketlerin verilmesiyle sona erdi .
( ÖY-HÖ-CC-Y )