Müsiad, Acilen Yargı Reformu İstedi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi Yönetim Kurulu, uzun süredir gündemden düşmeyen 'yargı' tartışmalarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı

  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ( MÜSİAD ) Malatya Şubesi Yönetim Kurulu , uzun süredir gündemden düşmeyen ' yargı ' tartışmalarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı . Açıklama da yargı reformunun acilen yapılmasının gerekliliğine dikkat çekildi .
MÜSİAD Malatya Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde :
" Bir süreden beri ülkemizde yaşanan ve vatandaşlarımızı tedirgin eden gelişmeler , acilen bir yargı reformu yapılması zorunluluğunu gözler önüne sermektedir . Bununla birlikte , yargı reformunun nasıl gerçekleştirileceği ve izlenmesi gereken yol konusunda da bir uzlaşmanın elzem olduğunu dikkatlerden kaçıramayız .
2 yılı aşkın bir zamandır MÜSİAD olarak dile getirmeye çalıştığımız yapısal reformlar içinde yer alan , kavga ve kutuplaşmalardan uzak bir yöntem ile gerçekleştirilecek yargı reformu , ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine hızla ulaşmasında yolunu açacaktır . Ülkemizde yaşayan her kesim ve konunun muhatabı olan taraflar başka bir niyet taşımıyorlar ise , bu durumun bir mecburiyet olduğunu da kolayca anlayacaklardır .
Kesinlikle inanıyoruz ki , yargı sisteminde yapılacak makul değişiklikler ve özellikle yeni sivil anayasanın tekamülü ile hem Türkiye ve hem de vatandaşlarımız kazanacaktır . Ayrıca , Türkiye üstlenmiş olduğu ve takdir edilen liderlik işlevini de kendine yakışır bir suretle daha kolayca icra edebilecektir . "