İnternetin en büyük dolandırıcılarından eBay dolandırıcısı yakalandı

Yıllar süren bir takip ve kaçınılmaz son: İnternetin en büyük dolandırıcılarından biriyle tanışın

  Binlerce kişinin alışveriş yaparken tercih ettiği eBay dolandırıcılığa da ç ; ok mü ; sait bir platform . Ö ; zellikle ö ; deme tercihinde Paypal kullanmaz ve nakit ö ; demeyi tercih ederseniz dolandırılma şansınız da doğru orantılı olarak artıyor . İşte eBay ' in bu aç ; ığından faydalanan ve yıllardır insanları dolandıran bir adamın yakalanma hikayesi .

2006 yılında eBay ' den aç ; ık arttırma yoluyla bir el feneri alan Jonathan Harkness nakit ö ; deme seç ; eneğiyle parasını gö ; nderdi fakat aldığı fener hiç ; eline geç ; medi . Dolandırıldığını anlayan Harkness işin peşini bırakmadı ve iş Amerika Posta Sistemi ' nin de dahil olduğu 3 senelik bir takibe dö ; nü ; ştü ; .

Tam 717 . 000$ ' lık dolandırıcılık yaptı

3 sene sonra Gü ; nel Florida ' da Nilton Rossoni adındaki bir Brezilyalı iş adamı dolandırıcılıktan 5 , 5 yıl hapis cezasına ç ; arptırıldı . Rossoni 260 ' dan fazla eBay hesabı kullanıyordu . Yahoo , Google ve AOL ' den aldığı birç ; ok sahte mail adresiyle sitede ü ; yelikler oluşturuyor , yaptığı sahte satışlarla kendi gü ; venilirliğini arttırıyordu .

2003-2008 yılları arasında yaptığı bu dolandırıcılıkla yaklaşık 717 . 000 dolar kazanan Rossoni bu işi sadece eBay ' de değil farklı sitelerde de yapıyordu . Diğer sitelerden ne kadar kazandığı bilinmese de hü ; kü ; m giymesi iç ; in eBay ' den yaptığı dolandırıcılık suç ; u yeterli oldu .

Yaptığı satışlarda Paypal kullanmayan ve daima peşin ö ; demeleri tercih eden Rossoni , Paypal ' ın ö ; nemini de bir kez daha ortaya koydu . Tanımadığı bir kişiye peşin ö ; deme gö ; nderenler ise Paypal kullanmamanın cezasını ö ; demiş oldular .