Chp Genel Başkanı Deniz Baykal Adana'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'le ilgili ızdırap duyduğunu belirterek 'Siz hukukla değil, siyasetle adam alıyorsunuz

Chp Genel Başkanı Deniz Baykal Adana'da
  Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Genel Başkanı Deniz Baykal , tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ' le ilgili ızdırap duyduğunu belirterek ' Siz hukukla değil , siyasetle adam alıyorsunuz . Siyasetle aldığınızı siyasetle bırakmak zorunda kalacaksınız ' dedi .
Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Kongresine katılan Baykal ' ı havaalanında partililer karşıladı . Havaalanından Kongrenin yapılacağı Seyhan Oteline geç ; en Baykal , burada partililer tarafından karşılandı . Karşılama tö ; reninde ö ; n saflarda bekleyen , ellerinde CHP bayrakları olan kü ; ç ; ü ; k ç ; ocuklar Baykal ' ın gelişiyle ezilme tehlikesi yaşadı . İzdiham sırasında Baykal zor anlar yaşarken , gazeteciler ile gö ; revli partililer arasında tartışmalar yaşandı .
Kavga ve izdihamla başlayan kongrede konuşan Baykal , AK Parti iktidarını kastederek ' Abbas Yolcu ' dedi . Kü ; rt aç ; ılımının iflas ettiğini ö ; ne sü ; ren Baykal , ' Sen dağdaki PKK ' lıya aç ; ılmaya ç ; alışıyorsun . PKK ' lılara şirin gö ; rü ; nerek aç ; ılım yapamazsın . Aç ; ılım işi bitti , kimseye yarar getirmedi ' dedi .
Ü ; lke gü ; ndemine ilişkin sert aç ; ıklamalarda bulunan Baykal , ' Bu milletin 80 yılda kazandığını , AKP 8 yılda satmıştır . AKP ' nin modası geç ; miştir . Millet hü ; kmü ; nü ; vermiştir . Gereği yapılacaktır ' dedi .
Kutsal kavramların tahrip edildiğini iddia eden Baykal , ' Bu dö ; nemde adelet ve hukukta en ağır tahribat yaşanmıştır . Memlekette kanun var . Bu kanun Başbakan ' ı da bağlıyor . Hukuku ezmeye , boynunu bü ; kmeyen gü ; cü ; n yetiyor ' dedi .
Aydınların Silivri ' de nedenini dahi bilmeden tutuklu bulunduğunu hatırlatan Baykal , konuşmasını şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; :
' İnsanlar alınıyor . Hastalık ortaya ç ; ıkıyor . Ö ; lü ; yor . Bö ; yle hukuk olur mu? Bö ; yle adalet olur mu? Siz işinize gö ; re hukuk yapabiliyorsunuz . Facia yaşanıyor . Bu bü ; yü ; k bir faciadır . '
Erzincan ' da gö ; revden alınan savcıyla ilgili aç ; ıklama yapan Baykal , ' Tü ; rkiye ' de hukuk ve adalet perişan olmuştur . O savcı suç ; landığı sü ; rece ben ç ; ok bü ; yü ; k ızdırap ç ; ekiyorum . Bu hukuksuzluktur , haksızlıktır , zulü ; mdü ; r . Bu dö ; nemde hukuk ve adalet duygusu tahrip olmuştur . Siz hukukla değil , siyasetle adam alıyorsunuz . Siyasetle aldığınızı siyasetle bırakmak zorunda kalacaksınız . Bu hukuku adaleti tahrip eder . Hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapın . Ç ; ok ü ; zü ; ntü ; verici bir sü ; reci yaşıyoruz . Sevindirici olan
vatandaş sü ; reci doğru okuyor . Savcıdan , komutandan hesap soruyorsun . Senden neden hesap bir tü ; rlü ; sorulamıyor . Hiç ; kimse hesap vermekten azade değildir . Sen niye hesabını vermiyorsun . Herkes hesabını veriyor . Sen de versene ' dedi .
Anayasa değişikliğiyle ilgili aç ; ılmalarda bulunan Baykal , ' Bunu mecliste halletmeleri mü ; mkü ; n değildir . Bu iş milletin ö ; nü ; ne gelecektir . Milletimizde bu konuda hü ; kmü ; nü ; verecektir . Hem bu konunun gerektirdiği şekilde hem de eline geç ; ireceği tarihi fırsatı yani bu iktidar hakkında uzun sü ; redir iç ; inde kabaran duygu doğrultusunda gerekeni ifade etme fırsatını referandumla milletimiz elde edecektir . Referandum bu iktidar hakkında kal mı git mi oylamasına dö ; nü ; şecektir ' diye konuştu .
Hukuk ve adaletin gereğini yapmanın cesaret işi olduğunu belirten Baykal , ' Aç ; ılım iflas etmiştir ' diyerek , şö ; yle konuştu :
' Sen dağdaki terö ; riste , PKK ' lıya aç ; ılmaya ç ; alışıyorsun . Onlara şirin gö ; rü ; nerek aç ; ılım yapamazsın . Sen dağdaki PKK ' lı ile meşgulsü ; n . Bö ; yle olunca sen Kü ; rt vatandaşlarımızı da sıkıntıya soktun . Aç ; ılım iflas etti . Sağdan say sıfır , soldan say sıfır . Aç ; ılım işi bitti . Kimseye yarar getirmedi ' dedi .
CHP ö ; nderliğinde yeni bir Tü ; rkiye ' nin kurulacağını kaydeden Baykal , ' Bu iktidar iflas etti iflas . Şu anda iflas masasında . Seç ; ime kadar iflas masasında . Bu hü ; kü ; met manen , ahlaken iflas etti . Abbas yolcu . Bu ç ; ok aç ; ık belli . Bunu hazmedebilmiş değil . Bunun gereği iç ; in hakime , savcıya saldırıyor . ' dedi .