Abd Başkanı Obama, Sağlık Reformu'nda İlerleme Sağlanması Şartıyla Cumhuriyetçilerle Uzlaşabileceğini Söyledi

ABD Başkanı Barack Obama, haftalık konuşmasında Sağlık Reformu'nda ilerleme sağlanması şartıyla cumhuriyetçilerle uzlaşabileceğini söyledi.

  Obama ' nın haftalık konuşmasındaki değerlendirmelerinde , Beyaz Saray ' da dü ; zenlenen iki partili zirvenin ardından Demokratların , Sağlık Yasası ' nı Kongre ' den geç ; irmeye hazırlandıklarının sinyalini verdi . Obama , ' Eğer Cumhuriyetç ; iler de aramızdaki farkları ç ; ö ; zü ; mleyip bu işi ciddiye alacaklarsa , ben her iki partinin ü ; yeleriyle birlikte Sağlık Yasası konusunda ileriye yö ; nelik adım atmaya istekli ve kararlıyım . Bu işbirliğini gerç ; ekleştirme fırsatını kaybetmeyeceğimize inanıyorum . ' dedi . Sağlık Yasası ile
ilgili değerlendirmelerde bulunan Obama , ' Ç ; alışmalarımız , sağlık sigortalarını ö ; deyemeyen on milyonlarca iç ; in olacaktır . Bu insanlar kendilerinden sonra gelecek kuşağı bekleyemezler . Kü ; ç ; ü ; k iş yerleri bekleyemezler . Amerikalılar , eski koşullar altında bekleyemezler . Devlet ve Federal bü ; tç ; e , maliyetlerin artmasına daha fazla izin veremez . Washington ' da artık yapmamız gereken , tü ; m Amerikalılar ve gelecek nesillerimiz iç ; in sorumluluklarımızın farkına varmaktır . ' şeklinde konuştu .