Samandağ'da Mahalle Sakinlerinden Temizlik Kampanyası

Samandağ Çiğdede Mahallesi 50

Samandağ'da Mahalle Sakinlerinden Temizlik Kampanyası
Samandağ Çiğdede Mahallesi 50. Sokak sakinleri, kendi aralarında toplanarak, haftada bir gün sokak temizliği uygulamasını başlatma kararı aldı. Ayrıca temizlik uygulamasını geliştirerek, önümüzdeki günlerde Kaymakamlık ve Belediyelerle işbirliği içinde her ay bir mahallenin; temizlik günleri yapmayı düşündüklerini ifade ettiler.
Mahalle Sakinlerinden Meliha Fırıncıoğulları yaptığı açıklamada, temizlik ve hijyen hizmetini sadece Belediyelerimiz veya yetkilerimizden beklemememiz gerektiğini, temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak için her birey üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ifade ederek, "Biz ortaklaşa sokağımızı temizleme kararı aldık inşallah bu uygulamamız bütün ilçemize örnek olur" dedi.
Zehiye Eryılmaz ise, "Temiz Sokak, Temiz Çevre ve Temiz Yaşam" sloganıyla başlayan çevre temizliği uygulamasında başta sokakları için hayırlı olsun dileğinde bulunarak, "Amacımız temiz bir çevrede yaşamak, her birey kendi evinin önünü tezlese kirlilik diye bir şey kalmaz. Ayrıca genel çevre temizliğinde belediyelerimizin de temizliğe yetişme fırsatı doğacaktır.
Edibe Eryılmaz da, "Ortaklaşa sokağımızı Parke döşeterek, çamur ve tozdan kurtulduk, ortaklaşa temizliğini de sağlayarak sağlıklı çevrede yaşamaya katkıda bulunuyoruz. Bu uygulamamızın diğer mahalle ve sokak sakinlerine örnek oluşturmasını umuyoruz" dedi.
Kevkep Gümüş adlı mahalle sakini de, "Biz mahalle sakinleri kendi aramızda bu uygulamayı başardık, çevre temizliği işi bir bireyin tek başına başarabileceği bir iş değildir. Bir kendi evimize nasıl bakım yapıyorsak, yaşadığımız çevreyi de düşünmemiz temiz tutmamız lazım. Her mahallede yaşayan aileler sadece sokaklarını temizleseler ilçemizde kirlilik diye bir şey kalmaz."diye konuştu.