Mustafa Sarıgül'ün kadrosunundaki isimler belli oldu

Mustafa Sarıgül'ün hafta sonu yapacağı İzmir mitingi öncesi, yeni oluşturacağı partide yer alacak isimler şekillenmeye başladı.

Mustafa Sarıgül'ün kadrosunundaki isimler belli oldu
  Listede yer alan isimlerin ç ; oğu eski CHP ' li . Diğerleri de eski siyasetç ; i . Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgü ; l ö ; ncü ; lü ; ğü ; nde partileşme ç ; alışmalarını sü ; rdü ; ren Tü ; rkiye Değişim Hareketi ( TDH ) , hafta sonu İzmir ' de kadrosunun bir bö ; lü ; mü ; nü ; aç ; ıklayacak .

17 Ocak ' ta ' İzmir Buluşması ' adı altında yapılacak mitingde Sarıgü ; l ile birlikte ç ; ok sayıda isim kü ; rsü ; deki yerini alacak . TDH ' de eski siyasetç ; ilerin yanı sıra toplumda iyi tanınan simalar da yer alıyor .

Yeni partinin kurucuları arasında yer alan eski siyasetç ; ilerin ç ; oğu CHP kö ; kenli . Eski genel başkanlardan Hikmet Ç ; etin ' in dışında , Mehmet Moğultay , Bü ; lent Tanla , Hasan Aydın , İsmail Değerli , Muharrem Toprak , Onur Kumbaracıbaşı , bu isimlerden bazıları .

Bü ; lent Ecevit ' ten sonra DSP ' nin başına geç ; en Zeki Sezer , ANAP ' lı Yü ; ksel Yalova gibi eski siyasetç ; ilerin yanı sıra Necmettin Erbakan ' ın yeğeni eski Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Mü ; steşarı Sabri Erbakan , eski Tü ; rkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keç ; eci , Tezcan Yaramancı gibi yeni isimler de TDH ile siyaset sahnesindeki yerini alıyor .

TDH Ege Bö ; lge Sorumlusu Hü ; seyin Aslan , ' DP ' nin 1960 ' lı yıllardaki kadrosunu , ANAP ' ın 1980 ' deki kadrosunu , AK Parti ' nin 2002 yılındaki kadrosunu dü ; şü ; nü ; n . Biz de bö ; yle bir kadro hazırlıyoruz ' dedi .

Bu partilerin kurulduktan sonraki 6 ay ya da bir yıl iç ; inde iktidara geldiğine dikkat ç ; eken Aslan , TDH ' nin de bö ; yle bir değişimi gerç ; ekleştireceğini ö ; ne sü ; rdü ; . Hem merkez sol hem de merkez sağı bir ç ; atı altında toplayacaklarını belirten Aslan , ' Partimizde başı aç ; ık olana da kapalı olana da yer var . Bu partinin hedefi Tü ; rkiye partisi olmak ve iktidar olmak . Biz bir kesimin arka bahç ; esi olmayız ' diye konuştu .