100 TL'lik konutta düzenbazlık

Toplu Konut İdaresi'nin 100 TL taksitle ev projesi, dolandırıcıların hedefi oldu. Kendilerini TOKİ çalışanı gibi tanıtan bazı düzenbazlar ise kurada iltimas vaadiyle vatandaştan para alıyor.

100 TL'lik konutta düzenbazlık
 

İstanbul Kayabaşı ' nda fakirler iç ; in ayda 100 lira ö ; demeyle yapılacak konut projesine vatandaşlar yoğun ilgi gö ; sterdi . Satışın başladığı ilk gü ; nlerde Halkalı ' daki tanıtım ofisinde başvuru formları kısa sü ; rede tü ; kendi . Bu durumu değerlendiren istismarcılar yine sahneye ç ; ıktı .

Ü ; CRETSİZ FORMLARA 8 LİRA

Dolandırıcılar , internetten ü ; cretsiz olarak alınabilecek başvuru formlarını , 8 lira karşılığında satarak vatandaşları kandırdı .

TORPİL VAADİ

TOKİ ' de gö ; rev yaptığını iddia eden bazı sahtekarlar da vatandaşa İdare ' de ç ; alıştığını ö ; ne sü ; rdü ; ğü ; bir isim vererek bu kişinin kendilerine yardımcı olabileceğini sö ; yledi . Kendilerine kanan her vatandaştan bu yolla 30 ' ar TL alan dü ; zenbazlar , daha sonra şikâ ; yet ü ; zerine polis tarafından gö ; zaltına alındı . Yetkililer ise , vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı .

TOKİ İdari ve Mali İşler Şube Mü ; dü ; rü ; Şü ; krü ; Sansü ; r , bazı vatandaşların başvuru iç ; in sahur vaktinde geldiğini belirterek , ' Başvuru sü ; resini uzun tuttuk ama yine de yığılmalar oluyor . ' dedi .

Konutlar iç ; in başvurular , 24 Ağustos-30 Eylü ; l 2009 tarihleri arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı nezdinde Halkalı Tanıtım Satış Ofisi ' ne yapılıyor . Kayabaşı ' nda yoksul gelir grubu iç ; in 504 konut inşa edilecek . Ayrıca , toplam 7 . 500 konut daha satışa ç ; ıkarıldı .