EPDK tavan fiyat uygulamasına son verdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tavan fiyat uygulamasına son verdi. 2 ay önce başlatılan tavan fiyat ilk haftalarda tüketiciye indirimli benzin olarak yansımıştı.

EPDK tavan fiyat uygulamasına son verdi
 

Maliye Bakanlığı ' nın yaptığı Ö ; TV zammının ardından tavan fiyat 20 kuruş artmış sonrasında ü ; st ü ; ste zamlar gelmişti . EPDK uygulamanın bittiğine yö ; nelik aç ; ıklamasında , ' Kurumumuz tarafından başlatılan tavan fiyat uygulaması ile de dağıtıcı ve bayi payları , litrede yaklaşık olarak 42 kuruştan 25 kuruşa indirim sağlanarak sınırlandırılmıştır ' ifadelerini kullandı .
EPDK ' nın aç ; ıklamasında 27 Haziran 2009 tarihinden itibaren geç ; erli olmak ü ; zere tavan fiyat uygulamasına başlandığı hatırlatıldı . Uygulamanın ardından akaryakıt satış fiyatlarının dü ; nya petrol piyasalarında oluşan ü ; rü ; n fiyatları ile dö ; viz kuru ve vergiler gibi unsurlardaki değişimlere gö ; re belirlendiğine dikkat ç ; ekildi . Bu şekilde belirlenen fiyatlar sayesinde dağıtıcı ve bayi payları , litrede yaklaşık olarak 42 kuruştan 25 kuruşa indirim yapıldığı vurgulandı .

Kurul , aç ; ıklamasında ' Kurumumuz bugü ; ne kadar olduğu gibi bundan sonraki sü ; reç ; te de kanuni sorumlulukları ç ; erç ; evesinde tü ; ketici haklarını korumaya devam edecek , piyasada fiyat oluşumlarını titizlikle izleyecek , rafineri , dağıtıcı ve bayi paylarının en yakın erişilebilir dü ; nya serbest piyasa oluşumu ile uyumluluk gö ; stermesi hususunu kararlılıkla yakından takip edecektir ' ifadelerini kullandı .