Açılım süreci son mu buluyor

Kürt açılımı ile ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamasının ardından MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, '' Orgeneral Başbuğ'un açıklaması üzerine Kürt açılım süreci sona ermiştir” dedi.

Açılım süreci son mu buluyor
 

Orgeneral Başbuğ ' un Zafer Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajı olumlu bulduklarını , dile getiren ' Şandır , TSK ' nın yetkisi ve gö ; revinin Anayasa ' da , kanunlarda ç ; ok aç ; ık belirtildiğini ifade etti . ' ' Kanunların , tarihi misyonun yü ; klediği gereken duruşu Sayın Genelkurmay Başkanı ortaya koymuştur ' ' diye konuşan Başkanvekili Şandır , ' ' Ü ; ç ; tane yalan ortaya ç ; ıkmıştır ' ' ifadesini kullandı .
Kü ; rt aç ; ılımının ( Demokratik aç ; ılım projesinin ) , bir devlet projesi olmadığını sö ; yleyen MHP ' li Vekil , Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l ' ü ; n aç ; ılımı desteklemiş olmasının , bu projeyi devlet projesi , devlet politikası yapmayacağını savundu . &ldquo ; Bu proje , dış mihraklı , Sayın Abdullah Gü ; l destekli AK Parti projesidir diyen Şandır &ldquo ; Bize gö ; re yıkım projesidir , bize gö ; re ihanet projesidir&rdquo ; diye konuştu .
Şandır , &ldquo ; İkinci yalan ; bu projeye MGK ' nın destek verdiği , tasvip ettiği ve devamını tavsiye ettiği yalanı da ortaya ç ; ıkmıştır&rdquo ; diye konuşarak TSK ' nın , Anayasa ' nın değiştirilemez maddelerinin tartışılmasının bir ö ; zgü ; rlü ; k olmadığını ifade ettiğini savundu . &ldquo ; Dolayısıyla , AK Parti ve yandaşları tarafından , Kü ; rt aç ; ılımı adı altında bir etnik kimliğin sorunlarının siyasi ç ; ö ; zü ; mü ; nü ; amaç ; layan bu proje , bu aç ; ıklama ile bitmiştir ifadesini kullanan Başkanvekili Şandır , &ldquo ; Bu projeyi , buna rağmen devam ettirme ısrarı , iddiası , bö ; lü ; cü ; lü ; k olur , bu kanunlarımıza gö ; re suç ; tur , ü ; lkemizin geleceği aç ; ısından da ihanet olur . Bu toplumu daha fazla germeye gerek yok , bu toplumu etnik sorunların siyasi ç ; ö ; zü ; mü ; amaç ; lanarak ayrıştırıp , cepheleştirip ç ; atıştırmak ü ; lkemizin geleceği aç ; ısından en bü ; yü ; k tehlikedir&rdquo ; dedi .
Devlet Bahç ; eli ' nin MGK toplantısından sonra sorduğu soruların cevabını bugü ; n Sayın Genelkurmay Başkanı ' nın verdiğini iddia eden MHP ' li Vekil Şandır , Bu cevabın , hü ; kü ; mete de verdiği cevap olduğunu sö ; yledi . &ldquo ; Etnik temelde sorunları tartıştığınızda , bulacağınız her ç ; ö ; zü ; m ayrışmaya sebep olur&rdquo ; diye konuşan Şandır sö ; zlerini şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; ; &ldquo ; Sayın Başbakan ' ın ifadesi ile 36 tane etnik grup var . Tü ; rkleri de etnik grup sayması dolayısıyla bu sayının daha fazla olması gerekir . Bunları da sayacak olursanız , Tü ; rkiye bir ç ; iç ; ek bahç ; esidir . Bunları eğer siz sorunlu kabul eder , sorunlarının ç ; ö ; zü ; mü ; nü ; siyaset ü ; reterek bulmaya ç ; alışırsanız , bu ü ; lkeyi azınlıklar cehennemine dö ; nü ; ştü ; rü ; rsü ; nü ; z . Bu ü ; lkenin geleceğine karşı yapılacak en bü ; yü ; k ihanet de bu olur . İktidarı , Sayın Başbakan ' ı , bu girdiği ç ; ıkmaz sokaktan geri dö ; nmeye davet ediyoruz . Tü ; rkiye ' yi daha fazla germeye , ayrıştırmaya hiç ; kimsenin hakkı bulunmamaktadır . ' '