Anne karnında kurşun yedi!

Sarıyer'de, 17 yıldır çocuk sahibi olmayı bekleyen 8 aylık hamile Nilgün Oğuz, bakıcılığını yaptığı kadının kardeşi tarafından silahla karnından vuruldu. Anne Nilgün Oğuz ile ameliyatla alınan bebeği yaşam mücadelesi verirken,zanlı İsmet O. gözaltına alındı.

Anne karnında kurşun yedi!
 

Edinilen bilgiye gö ; re , akşam saat 18 . 00 sıralarında meydana gelen olay şö ; yle gelişti : Nilgü ; n ( 38 ) ve Yavuz Oğuz ç ; ifti , Alzheimer hastası Emine Ö ; ztorun ve kanser Ali Osman Ö ; ztorun ' a bakmak iç ; in Tarabya Vatan Caddesi Ç ; akır Sokak numara 2 ' de bulunan 3 katlı binaya yerleşti . 17 yıllık bebek hasreti ç ; eken Nilgü ; n Oğuz , 8 ay ö ; nce hamile kaldı .

İddiaya gö ; re , Emine Ö ; ztorun ' un kardeşi İsmet O . ( 62 ) , kız kardeşinin bakıcı Nilgü ; n Oğuz tarafından dö ; vü ; ldü ; ğü ; nü ; duyması ü ; zerine eve geldi . Evde İsmet O . ile Nilgü ; n Oğuz tartışmaya başladı . Bu sırada odaya Oğuz ' un eşi Yavuz Oğuz girdi . Sinirlenen İsmet O . silahını ç ; ıkarttı . Yavuz Oğuz ' un engelleme ç ; abasına rağmen İsmet O . ateş etti . Karnına kurşun isabet eden Nilgü ; n Oğuz kanlar iç ; inde yere yığıldı . Daha sonra İsmet O , Yavuz Oğuz ' u tehdit ederek kapıyı arkadan kilitledi . Komşularının haber vermesi ü ; zerine olay yerine gelen polis , zanlı İsmet O ' yu ikna ederek gö ; zaltına aldı .

Yaralı Nilgü ; n Oğuz ise , ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' ne kaldırıldı . Hemen ameliyata alınan Nilgü ; n Oğuz ' un 8 aylık kız bebeği operasyonla alındı . Bebek , kü ; veze konularak İstanbul Tıp Fakü ; ltesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni doğan ü ; nitesine sevk edildi . Yoğun bakıma alınan bebeğin hayati tehlikesinin devam ettiği ö ; ğrenildi .

Anne Nilgü ; n Oğuz ' unda hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi .

Nilgü ; n Oğuz ' un komşusu Şener Boyacı , ' Silah sesi ü ; zerine hemen yukarı ç ; ıktım . Nilgü ; n yerde kanlar iç ; inde yatıyordu . Bir sü ; re sonra polis geldi İsmet ' i aldı , gitti . Nilgü ; n ' ü ; de ambulansla hastaneye kaldırdılar ' diye konuştu . Olayın nedeniyle ilgili soruya Boyacı , ' İsmet , kız kardeşini dö ; vdü ; ğü ; gerekç ; esi ile Nilgü ; n ' le konuşmaya gelmiş . Ben dö ; vdü ; ğü ; nü ; sanmıyorum . Tartışmışlardan sonra olay meydana gelmiş ' diye cevap verdi .

Olay yerinde inceleme yapan polis , soruşturmayı sü ; rdü ; rü ; yor . ( CİHAN )