Hakim,Temizöz davasından çekildi

Görev yaptığı dönemde özellikle Şırnak ve Diyarbakır'da birçok faili meçhul cinayetin azmettiricisi oluğu iddia edilen Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz davasında şok bir gelişme yaşandı ve mahkeme heyeti davadan çekildi.

Albay Temizöz ve Aralarında Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağın da bulunduğu 6 sanıklı dava duruşmasında avukatlar ve mahkeme başkanı arasında tartışma çıktığı için duruşmaya ara verildi. Duruşmanın ardından beklenmedik bir gelişme yaşandı ve reddi hâkim kararı kabul edildiği söylendi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu 6 sanık da katıldı. Duruşmada faili meçhul cinayetlerde yakınını kaybeden bir kişi de tanıklık etti. Tanığın ifadesinden sonra sanık avukatı Nail Karaaslan, tanığa soru yöneltti. Bu esnada müdahil avukatlar ile sanık avukatı Karaaslan arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz olaya müdahale etti. Bu kez de, yaşananların duruşma zaptına tam olarak geçirilmediğini ileri süren müdahil avukatları ile mahkeme başkanı tartıştı.

Müdahil avukatı tanıklara hoşgörü gösterilmediğini söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı, avukatlar Sezgin Tanrıkulu ve Bahattin Özdemir’in salondan çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine müdahil avukatları da durumu görüşmek için ara verilmesini isteyince mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi.