Kayseri İsrail'i kınadı

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları üyesi İrfan Kaşıkçıoğlu, Mescid-i Aksa'ya Yahudi saldırısının devam ettiğini hatırlatarak, 'Hiçbir dinin, medeni hiçbir devlet ve kuruluşun kabul edemediği bu barbar saldırıdan dolayı İsrail'i ve fanatik Yahudileri şiddetle kınıyoruz' dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları adına bir açıklama yapan İrfan Kaşıkçıoğlu, haftalar önce Mescid-i Aksa'ya girip, kirli ayaklarıyla kuşatmış bulunan Yahudi askerlerinin yiğitçe direnen Müslümanların üzerine gaz bombası atarak mescide girdiklerini söyledi. Kaşıkçıoğlu, "Müslümanların ilk kıblesi, miracın basamağı olan Mescid-i Aksa'nın elektriğini kesen Yahudiler, 24 saat boyunca kutsal mescidi ibadete kapatıp, ezan okutmayarak barbarlıklarını, din ve Allah düşmanlıklarını tüm dünyaya duyurmuş oldular. İnancımıza göre mescitler, havralar ve kiliseler Allah'a ibadet edilen kutsal mekanlardır. Allah'ın evi olan mescitlerde ibadet eden kullarda Allah'ın misafirleridir ve dokunulmaz hükmündedir.Müslümanları gaz bombalarıyla Mescid-i Aksa'dan çıkarıp, ibadeti yasaklayan İsrail askerleri ve onların desteklediği fanatik Yahudiler, Allah'a ve ona kulluk eden Müslümanlara karşı büyük bir zulme imza atmış, insanlığa ve Allah'a karşı savaş açmışlardır. Hiçbir dinin, medeni hiçbir devlet ve kuruluşun kabul edemediği bu barbar saldırıdan dolayı İsrail'i ve fanatik Yahudileri şiddetle kınıyor, tüm Müslümanları Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi.
Açıklamanın ardından Diyanet-Sen Kayseri Şubesi Mali Sekreteri Mikail Yıldız tarafından dua edildi. Kalabalık içinde bulunan Cemal Tekeç isimli bir öğrencinin gözyaşarını tutamadığı gözlendi.