Kadınlar baz istasyonuna tepkili

Mersin'in Erdemli ilçesinde çoğunluğunu kadınların oluşturdu bir grup, mahallelerinde baz istasyonu kurulması çalışmalarını protesto etti.

Karyağdı Mahallesi, Alacaören mevkiinde bir hafta önce havuz yapılacak diye başlanan çalışmaların havuz yapımı için değil de baz istasyonu kurulması amacıyla olduğunu öğrenen mahalleli kadınlar mahalleye malzeme girişine engel oldular. Öfkeli kadınlar istasyon yapılacak limon bahçesi önünde oturarak eylem yaptılar. Yapım çalışmaları protesto sebebiyle durdu.
İstasyon yapılacak olan yerin bitişinde evi bulunduğunu belirten Fatma Antmen, "3 çocuğum var. Kimsenin yavrusunun canı yanmasın. Ne kendimin ne de bir başkasının yavrusunun radyasyonla zehirlenmesini istemem. Bu zehri buraya yaptırmayacağız" dedi.
Kendilerine bir hafta önce havuz yapımı için çalışmalara başlanıldığının söylendiğini ileri süren ve ancak aradan geçen bir hafta sonunda havuz değil de baz istasyonu kurulduğunu öğrendiklerinde şok olduklarını ifade eden Antmen, "Ben yaşlı ve hasta bir kadınım. Beni buraya gömerler bu istasyonu öyle yaparlar. Ben değil bütün mahalle halkı olarak bu istasyona karşıyız" diye konuştu.
Mahallelerinde baz istasyonu kurulmasına tepki gösteren vatandaşlardan Ali Tartar da, "Bu kadar kalabalık insanın yaşadığı yere baz istasyonu yapılması doğru değil. Yapılacaksa insanların olmadığı uygun bir tepeye yapılsın. Mahallemizi zehirlemesinler. Çocuklarımızın sağlığı ile oynamasınlar" ifadelerini kullandı.
Cep telefonunun bile insanlara büyük zararlar verdiğini bildiklerini ve sağlığı olumsuz etkilediğini dile getiren mahalle sakinlerinden Mehmet Dere ise, "İnsan sağlığının hiçe sayılmamasını istiyoruz. Bazı köylerde baz istasyonu yüzünden insanların kanser olduğunu ölüm olaylarının da arttığını duyuyoruz. Bu istasyonun buraya kurulmasından da endişeliyiz" şeklinde konuştu.
Dere, mahalle halkı olarak imza toplayarak Kaymakamlığa başvuruda bulunacaklarını, istasyon yapımında kullanılacak malzemenin geçişine ise izin vermeyeceklerini kaydetti.
Mahalle sakinleri istasyon başka bir yere alınıncaya kadar protestolarının süreceğini belirttiler.
Protesto sebebiyle baz istasyonun yapım çalışması durduruldu.