Öğretmenler kermes düzenledi

Mardin'in Midyat ilçesinde görev yapan öğretmenler, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenledi.

Midyat Aktif Öğretmeler Derneği'nin (MİAD), Cumhuriyet Bulvarı'nda düzenlediği kermesin açılışına belediye başkan yardımcıları M. Tevfik Baysal ve Metin Kutlu, öğretmenler, öğrenci velileri ve işadamları katıldı. Kermesin açılışında konuşma yapan Başkan Yardımcısı Baysal, sosyal hayatın ve derneklerin yegane amacının sosyal, kültürel ve ekonomik alanda faaliyet sürdürmek olduğunu belirtti. Baysal, fakir ve yardıma muhtaç ailelerin çocukları için düzenlenen bu etkinliğin, duyarlı öğretmenlerin gerek maddi
gerekse manevi açıdan öğrencilerinin yanında olduğunu gösterdiğini kaydetti. Baysal, hayırlı ve bereketli olması dileklerinde bulunarak açılış kurdelesini kesti.
Eğitimin önemine inanan duyarlı insanların sayesinde ilginin yoğun olduğuna işaret eden MİAD Başkanı Hasan Çelik, eğitimin herkes için şart olduğunu ve okumakta sıkıntı çeken muhtaç aile çocuklarının sorunlarının en az seviyeye indirilmesi gerektiğini belirtti.
El emeği, göz nuru örgülerin yanı sıra, bir birinden leziz yöresel ev yemekleri ve tatlıların da satışa sunulduğu kermes, 5 gün açık kalacak.