Bitlis Polisi Otobüse Yolcu Gibi Binerek Soförü Denetledi

Bitlis Emniyet Müdürlügü Trafik Sube Müdürlügüne bagli trafik polisi, sehirlerarasi yolcu otobüsüne sivil olarak binip soförü denetledi.

Bitlis Polisi Otobüse Yolcu Gibi Binerek Soförü Denetledi
Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan yayinlanan genelge dogrultusunda, toplu tasima araçlari ve sehirlerarasi yolcu otobüslerinde sivil trafik polisleri denetleme yapmaya devam ediyor. Geçtigimiz gün Bitlis Emniyet Müdürlügünde görev yapan sivil trafik polisi, Sanliurfa’dan sehirlerarasi otobüse binerek Bitlis’e yolculuk yaparak otobüs soförünün kurallara uyup uymadigini kontrol etti.

Konuyla ilgili Bitlis Valiliginden yapilan açiklamada, 8 aylik zaman dilimi içinde 39 trafik polisinin bu sekilde yolculuk yaptigini ve 16 sürücüye ise cezai islem uyguladigi belirtildi. Açiklamada, “21.12.2023 ile 06.08.2024 tarihleri arasinda Bitlis’ten hareket ile Van, Bingöl, Diyarbakir, Elazig, Erzurum, Sanliurfa, Mardin, Malatya, Sivas, Gaziantep, Kahramanmaras illerine seyahat eden yolcu otobüslerinde sivil yolcu olarak binilerek sürücülerin ve yolcularin Karayolu Trafik Kanunu hükümlerince denetlenmek üzere ilimiz trafik birimlerinde görevli 39 trafik polisi görevlendirilerek denetimler gerçeklestirilmis olup 16 sürücüye Karayollari Trafik Kanununun ilgili maddelerinden ceza islemler uygulanmis ve yolculuk sonunda otobüste bulunan yolcular emniyet kemerinin önemi konusunda bilgilendirilmistir” denildi.
Kaynak: İHA