Van Gölü Mavi Bayrakli Plajiyla Tatilcileri Agirliyor

Van’da ’Türkiye’nin göl kiyisindaki tek mavi bayrakli plaji olan Mollakasim Halk Plaji, hava sicakliginin 30-35 dereceyi bulmasiyla dolup tasti.

Van Gölü Mavi Bayrakli Plajiyla Tatilcileri Agirliyor
Denize kiyisi olmadigi halde Türkiye’nin tek mavi bayrakli plaji olma unvanina sahip olan Van Gölü’ndeki Mollakasim Plaji, berrakligiyla ünlü sahilleri aratmiyor. Dünyanin en büyük sodali gölü, Türkiye’nin ise en büyük gölü olan Van Gölü’nün kiyilari yaz aylarinda yerli ve yabanci turistlerle dolup tasiyor. Denize kiyisi olmadigi halde Türkiye’de mavi bayrak verilen ilk plaj olan Mollakasim Plaji’nda yazin son ayinda yogunluk yasaniyor. Hava sicakliginin 30-35 dereceyi buldugu Van’daki yerli ve yabanci turistler, göle girerek serinledi.

“Bu güzelligi temiz birakmak lazim”

IHA muhabirine konusan Serdar Kaya, Hakkari’den tatil için Van’a geldigini belirtti.

Suyun çok berrak ve temiz oldugunu ifade eden Kaya, “Insanlar burayi begeniyor. Su temiz ve güzel. Bu güzelligi temiz birakmak lazim. Geldiklerinde nasil bulduysalar, öyle biraksinlar” dedi.

Van Gölü sahillerinin Akdeniz ve Ege ile yarisacak düzeyde oldugunu söyleyen bir diger vatandas ise “Maalesef biraz bakimsiz kalmis. Bakima ihtiyaci var. Van’in gözbebegi parkimizin içindeki agaçlar ise kurumus. Yazik günah” diye konustu.

Aileleriyle birlikte plaja geldiklerini dile getiren çocuklar da tüm gün yüzerek suyun keyfini çikardiklarini belirterek, Van Gölü’nde yüzmeyi herkese tavsiye etti.
Kaynak: İHA